بانک‌ها نباید واحدهای تولیدی تحت تملک را تعطیل کنند

بانک‌ها نباید واحدهای تولیدی تحت تملک را تعطیل کنند

اخبار ما/کرمان دبیر ستاد تسهیل و رفع موانع تولید کشور گفت: از امروز همه بانک‌ها به مدت سه ماه فرصت دارند که واحدهای تولیدی تحت تملک خود را تعیین تکلیف کنند. بانک‌ها حق ندارند واحدی را در عوض بدهی تملک تعطیل کنند و در این صورت بانک مربوطه را بازخواست خواهیم کرد.

محمدباقر آقاعلیخانی امروز ۱۰ دی‌ماه در ستاد رفع موانع تولید شهرستان رفسنجان اظهار کرد: پتانسیل علمی رفسنجان بالاست و باید از این بدنه در حوزه تولید و رفع مشکلات استفاده کرد.

وی افزود: ۲۰۹ مشکل در حوزه تولید کشور اعم از کشاورزی، صمت، نفت، نیرو، بهداشت و … استخراج شده و برای هر کدام از این حوزه‌ها در هر موضوعی از جمله مواد اولیه تا بازار فروش ورود کردیم و برای آن‌ها راهکار وجود دارد.

آقاعلیخانی با اشاره به اینکه مصوبات ستاد تسهیل کشور لازم‌الاجراست، تصریح کرد: نامه ویژه این امر مهم نیز از سوی دادستان کل کشور به دادستان‌های شهرستان‌ها ابلاغ شده است.

وی بیان کرد: تا یک ماه آینده موانع بر سر مسیر واحدهای صنعتی رفسنجان حل می‌شود و این بروکراسی‌های طولانی و چرخش بیهوده که در سیستم‌ها ایجاد شده باید ساماندهی شوند.

وی عنوان کرد:  همچنین به دستگاه‌های نظارتی هم اعلام کردیم که با بازدید از واحدهای تولیدی به مشکلات موجود در آنها پی ببرند و در گشایش مسئله کمک کنند لذا باید مسیر را باز کنیم و فضا را به سمت اتفاقات خوب سوق دهیم.

دبیر ستاد تسهیل و رفع موانع تولید کشور بیان کرد: باید برای حل مشکلات طرح‌های موجود تلاش کنیم و طرح‌های جدید هم نیاز به توجیه اقتصادی دارند تا اجرا شوند.

به گزارش اخبار ما، آقاعلیخانی همچنین امروز در حاشیه بازدید از مرکز نوآوری و شتابدهی شهید ستاری رفسنجان اظهار کرد: کشور با خلاءهایی مواجه است. زنجیره‌های ارزش مشخص نیست و سرمایه‌های ما در حال تلف شدن است. ما نیاز به مراکزی در کشور داریم که این زنجیره‌های ارزش را پیاده کنند.

وی افزود: مرکز نوآوری شهید ستاری کار بزرگ رویداد ملی توسعه صنایع پایین‌دستی را شروع کرده و این مرکز پشتوانه قوی مانند مس دارد که برخی ریسک‌هایی که اوایل کار برای این نوع حوزه‌ها می‌تواند به وجود بیاید را کم می‌کند، در نتیجه بهترین شتابدهنده در کشور می‌تواند مرکز نوآوری و شتابدهی شهید ستاری رفسنجان باشد چرا که می‌تواند زنجیره خود را تکمیل کند.

دبیر ستاد تسهیل و رفع موانع تولید ادامه داد: مس امروز یکی از کالاهای اساسی در حوزه عناصر فلزی است، در نتیجه ذخایر ارزی در این حوزه وجود دارد و می‌توانیم با تکمیل زنجیره آن، به ارزش افزوده دست یابیم. ثانیاً یکی از صنایعی که در کشور می‌تواند به عنوان زنجیره تأمین باشد صنعت مس است.

وی تأکید کرد: ما شتابدهنده‌های فراوانی در کشور داریم اما بدلیل پشتیبانی‌هایی که انجام نمی‌شود، معمولاً نتایج خوبی نگرفتیم.

آقاعلیخانی درباره مهمترین دستاورد رویداد صنایع پایین‌دستی مس گفت: مهمترین دستاورد آن می‌تواند این باشد که اعتماد عمومی ایجاد کند آن‌ها که منابع دارند از ایده‌های این مرکز بتوانند بهره بگیرند و ثروت را به سمت تولیدمحور ببریم و تولید پایدار شکل بگیرد.

وی بر لزوم تسریع در کار تأکید و یادآور شد: باتوجه به تغییراتی که در حوزه تکنولوژی، فناوری و هوش مصنوعی رخ داده، نیاز داریم که سرعت خود را زیاد کرده و باید فراخوان ملی داده شود تا مقالات این حوزه و کسانی که ایده دارند، فراخوان شوند و سرعت آن به ۱۰ برابر برسد تا به نتیجه واقعی دست یابیم.

دبیر ستاد تسهیل و رفع موانع تولید با بیان این‌که مس ارزش‌افزوده بسیار بالایی را هم در تولید و هم در صنایع پایین‌دستی خود دارد، خاطرنشان کرد: ما باید در کالایی سرمایه‌گذاری کنیم که ارزش‌افزوده بالایی داشته باشد. برای صنایع پایین‌دستی باید تولیدکننده از همه حلقه‌ها در این مسیر بهره ببرد، باید زنجیره خوب شکل بگیرد و بنده معتقدم اگر مرکز نوآوری و شتابدهی رفسنجان این چرخه و زنجیره را کامل و هدفمند بیاورد و ارزش افزوده واقعی ایجاد کند برای کشور دستاورد خوبی خواهد داشت.

انتهای پیام

دکمه بازگشت به بالا