استان ها

خسارت شدید گلخانه داران دهاقانی از برگشت فلفل دلمه‌ای/مسئولان در پی جبران باشند

خخوزستان آنلاین – الهام هاشمی: شهرستان دهاقان در استان اصفهان به عنوان قطب کشت محصولات گلخانه ای شناخته می شود و توانسته در زمینه صادرات و صادرات به روسیه و کشورهای عربی بدرخشد.

در حال حاضر 245 هکتار گلخانه توسط کشاورزان کشت می شود، سالانه 23 میلیون رقم گل شاخه بریده برداشت می شود و 20 هزار تن محصول کشاورزی در این گلخانه ها تولید می شود که 70 درصد آن به آسیای میانه و اروپا صادر می شود.

در این میان «پاپریکا» محصولی است که در کشورهای عربی حوزه خلیج فارس و قرقیزستان از محبوبیت بالایی برخوردار بود، اما استقبال ویژه از پاپریکا در روسیه و ایران باعث شده در سال های اخیر بسیاری از کشاورزان گلخانه ای به کشت این محصول روی آورند.

در ماه های پایانی سال گذشته تعداد زیادی از این محصولات به بهانه غیراستاندارد بودن سموم مصرفی بازگردانده شد و دقیقه به دقیقه کشاورزان متحمل خسارت شدند.

مدیر جهاد کشاورزی شهرستان دهاقان در این خصوص می گوید: شهرستان دهاقان مهد محصولات گلخانه ای است. کشاورزان با توجه به آب و هوا و آب و خاک مساعد توانستند محصولات گلخانه ای مانند گل شاخه بریده، خیار، گوجه فرنگی و فلفل دلمه ای تولید کنند و علاوه بر تامین نیاز بازار داخلی به صادرات نیز بپردازند.

احمد تیموری صادرات به روسیه را هدف اصلی کشاورزان گلخانه داران دانست و خاطرنشان کرد: در این سال ها صیفی جات کشاورزان به ویژه فلفل دلمه ای به کشورهای حاشیه خلیج فارس و قرقیزستان صادر می شد اما صادرات این محصولات به روسیه امری عمده بود. سود برای صاحبان گلخانه

وی گفت: در نیمه دوم سال گذشته گزارشی مبنی بر بازگرداندن فلفل از سوی روسیه به کشاورزان و ابراز نارضایتی دریافت کردیم که این موضوع باعث تعجب شدید صاحبان گلخانه ها و در نهایت خسارت به گلخانه های تازه تاسیس شد.

تیموری با بیان اینکه روسیه سموم ایران را غیرقانونی می داند، تصریح کرد: روسیه اعلام کرده است که سمومی که ایران برای فرآورده های فلفل دلمه ای خود استفاده می کند مجاز نیست و چهار نوع سمی که در محصولات گلخانه ای ایران استفاده می شود از نظر فنی و از نظر روسیه است. این کار ممنوع است و به همین دلیل سعی کرد محصولات ایرانی را پس دهد.

مدیر جهاد کشاورزی شهرستان دهاقان گفت: سموم ایران مورد تایید کشورهای اروپایی است اما روسیه اعلام می کند که نظر و روش کشورهای اروپایی برای ما مهم نیست و تایید نمی کنیم و سموم ایرانی باید مایل به خرید محصول زیر مجموعه ما باشد. ترتیبات خود را.”

نادرستی ناخواسته یا عمدی؟!
علیرغم این اظهارات، اظهارات برخی دیگر از مقامات نشان می دهد که خسارات فعلی دهقانان ناشی از سهل انگاری غیر ارادی یا عمدی بوده است.

مهرداد مرادمند از افزایش ده برابری محصولات کشاورزی خبر داد و گفت: تلاش می کنیم با وجود اینکه محصولات در حال افزایش ده برابری است از آب در کشت گلخانه ها استفاده بهینه کنیم، بنابراین گلخانه نیاز اساسی کشور است.

وی افزود: محصولات گلخانه ای ایران از سوی روسیه برگردانده شد و اکنون صادرات متوقف شده و برخی گلخانه داران از جمله کشاورزان اصفهانی متضرر شده اند زیرا روسیه هدف کشاورزان بوده است.

مرادمند از کاستی هایی نیز خبر داد و اذعان داشت: سازمان حفظ نباتات و علوم پزشکی نیز به نوبه خود نامه روسیه را مقصر لغو صادرات می داند و نمی خواهد تعهد خود را مبنی بر رعایت نامه مربوطه بپذیرد، لذا در پاسخ است. نامه ای ارسال شد و یک محصول گلخانه ای ایرانی از روسیه برگشت و امروز شاهد از دست دادن گلخانه داران تازه تاسیس هستیم.

رئیس سازمان جهاد کشاورزی استان اصفهان گفت: از آنجایی که گلخانه‌داران آسیب‌دیده با مشکل پرداخت قسط مواجه هستند، از بانک می‌خواهیم حداکثر کمک را انجام دهد و سود دریافت نکند و دولت نیز به بانک کمک کند.

حمید رفیعی صاحب گلخانه در دهاقانا نیز گفت: با نیت مصرف بهینه آب به سمت کشت گلخانه رفتیم و همه سختی ها را تحمل کردیم اما متاسفانه مشکلات زیادی وجود دارد.

صاحب گلخانه در خصوص خسارت وارده افزود: سود عمده گلخانه های کشاورزی در صادرات محصولات منعکس می شود اما با لغو صادرات متحمل ضرر شده ایم.

وی گفت: ما نمی توانیم ادامه دهیم. «گلخانه های تازه تأسیس با کمک امکانات کاشته شد اما آنها اکنون در پرداخت هزینه جنگ مشکل دارند و ما به حمایت مسئولان نیاز داریم. و ما نمی توانیم گلخانه را حفظ کنیم و رشد کنیم.

به نظر می رسد اقدامات جدی برای گسترش کشت های گلخانه ای در حال انجام است، موضوعی که می تواند به جبران بازگشت محصولات گلخانه ای در ماه های اخیر کمک کند.در این راستا احمدرضا رئیس زاده، مدیر باغبانی جهادکشاورزی اصفهان تسهیلات طرح های کشت گلخانه ای در اصفهان از آنجایی که با توجه به خشکسالی و شرایط اقلیمی، نیاز به مصرف بهینه آب برای تراشکاری گلخانه ها، نیاز ویژه کشور و نگاهی جدید و خاص به شمار می رود. آنها باید گلخانه داشته باشند و کارکنان باید از گلخانه داران حمایت کنند.

اما ذکر این نکته ضروری است که مسئولان قول دادند با مراجعه کارشناسان روسی به کشاورزان و بررسی کیفیت محصولات و انواع سموم، مشکل گلخانه دار حل شود. خسارت آنها در آخرین لحظات به دلایل نامعلومی افزایش و لغو شد تا روستاییان در گرداب این آسیب زیانبار باقی بمانند.

اگرچه از اواخر اسفندماه سال گذشته شایعاتی مبنی بر صادرات مجدد این محصول به گوش می رسید، اما ماه ها انتظار و حل نشدن مشکل خسارت زیادی به گلخانه داران وارد کرده است که نیاز به تعمیر دارند، ممکن است این حمایت از سوی بانک ها برای پرداخت صورت گیرد. تاخیر اقساط و کمک. گسترش کشت گلخانه ای در این شهرستان باید محقق شود و مسئولان پیش از صادرات مجدد این محصولات انتظارات طرفین را به صورت شفاف، دقیق و دقیق بررسی کنند تا دیگر شاهد بهانه و مشکلی در آن نباشیم. توجه.

48

دکمه بازگشت به بالا