اخبار ما/سمنان مدیرکل دامپزشکی استان سمنان از رتبه نخست این استان در کشور به لحاط تنوع در تولید اقلام دارویی در حوزه دام و طیور در سطح کشور خبر داد.
دکتر حمیدرضا حسینی در گفتوگو با اخبار ما اظهار کرد: از نظر تنوع در تولید، کارخانههای داروسازی این استان ۸۵ درصد از اقلام دارویی کشور را به لحاظ تنوع ، تولید و عرضه میکنند.
وی از تولید ۴۵۹ قلم انواع داروی دام و طیور در کارخانههای این استان خبر داد و افزود: پانزده کارخانه فعال تولید داروی دامی در سطح استان سمنان فعالیت دارند که اداره کل دامپزشکی استان بر روند تولید آنها نظارت دارد.
مدیرکل دامپزشکی استان سمنان با اشاره به اینکه این استان از مهمترین قطبهای تولید داروی دامی در کشور است ادامه داد: استان سمنان نه تنها رتبه اول کشور در تنوع داروی تولیدی در حوزه دامی را دارد بلکه این استان رتبه دوم کشور را نیز به لحاظ حجم تولید داروی دامی نیز دارد.
دکتر حسینی با اذعان به اینکه بخش عمده نیاز کشور به واکسن، مکملهای معدنی و انواع داروی دام و طیور در کارخانههای این استان تامین میشود، اضافه کرد: بخش خصوصی استان در این بخش سرمایهگذاریهای قابل توجهی کرده و این صنعت، اشتغال خوبی در استان ایجاد کرده است.
وی با بیان اینکه دامپزشکی هم بر فرآیند تولید اقلام دارویی نظارت دارد و هم بعد از تولید به بررسی و پایش باقیمانده احتمالی برخی از داروها در گوشت و مواد پروتئینی استحصالی میپردازد، گفت: در واقع اداره کل دامپزشکی در کشتارگاه های دام و طیور و دیگر مراکز مرتبط با نمونهبرداریهای مستمر و فصلی به رصد و پایش باقیماندههای دارویی، آنتیبیوتیک، فلزات سنگین، انواع سموم، کپک و مایکوتوکسین و…در مواد تولیدی از جمله گوشت استحصالی سفید و قرمز، شیر، عسل، تخممرغ و…میپردازد.
وی با اشاره به اینکه همه این آزمایشات در آزمایشگاههای دامپزشکی انجام میشود، افزود: خوشبختانه در بررسیها و آزمایشهای یک سال گذشته به هیچ مورد جدی از آلودگی مواد پروتئینی تولیدی به این باقیمانده های دارویی نرسیدیم و همه شهروندان میتوانند با خیال راحت از تولیدات استان استفاده کنند.
مدیرکل دامپزشکی استان سمنان با اشاره به خطرات ناشی از این باقیمانده های دارویی ادامه داد: برخی بیماریها نظیر ناباروری، مشکلات گوارشی و متابولیکی و…میتواند ناشی از همین باقیماندههای دارویی باشد، لذا با توجه به اهمیت موضوع سازمان دامپزشکی در این بخش با حساسیت بالا بر روند تولید و عرضه نظارت جدی دارد.
وی از این دستگاه دولتی به عنوان دستگاه پیشرو در برونسپاریها نام برد و تصریح کرد: در همین راستا بین ۵۰ تا ۷۰ درصد از عملیات واکسیناسیون دام و طیور در استان به همکاران فعال در بخش خصوصی واگذار شده است.
حسینی با بیان اینکه خدمات واکسیناسیون به صورت کاملا رایگان ارائه میشود، اظهار کرد: واکسن توسط اداره کل دامپزشکی استان، تهیه و به صورت رایگان در اختیار فعالان بخش خصوصی حوزه دامپزشکی قرار میگیرد و آنها نیز این خدمات را به صورت رایگان در اقصینقاط استان ارائه میدهند. البته حقالزحمه این همکاران از سوی سازمان دامپزشکی پرداخت میشود.
مدیرکل دامپزشکی استان سمنان با بیان اینکه تا دهه ۷۰ و حتی اوایل دهه ۸۰ این همه این خدمات از سوی اداره کل دامپزشکی و مجموعه دولتی انجام میشد، افزود: در واقع با برونسپاری بخش زیادی از خدمات، به شکلگیری بخش خصوصی در این بخش کمک شد و امروزه تنها در این بخش بیش از ۲۷۰ اشتغال مستقیم در استان ایجاد شده است که این همکاران در قالب نظام دامپزشکی به هماستانیها از نردین، کالپوش و فرومد در دورترین نقطه شرقی تا ایوانکی در غربیترین نقطه استان به ارائه خدمت میپردازند. خوشبختانه امروزه همکاران ما در همه شهرها، روستاها و دهستانها حضور یافته و به ارائه خدمت در این بخش مهم و استراتژیک میپردازند.
وی از دامپزشکی به عنوان یک دستگاه حاکمیتی مهم نام برد و گفت: دامپزشکی یک دستگاه سلامتمحور است که هم به صیانت از تولید در بخش جهادکشاورزی میپردازد و هم در حوزه وزارت بهداشت به صیانت از سلامت در بحث بیماریهای مشترک بین انسان و دام که تضمینکننده زنجیره امنیت غذایی و اشتغال پایه در صنعت دامپروریست، میپردازد.
انتهای پیام