ژنراتور تجاری، صنعتی یا کاربردی؟

از ژنراتور به عنوان دستگاهی برای تولید برق استفاده می‌شود. اگر بخواهیم تعریف کلی از ساختار یک ژنراتور برق داشته باشیم باید بگوییم که موتور ژنراتور که می تواند سوختی از نوع بنزینی، گازوئیل و یا گاز داشته باشد و انرژی شیمیایی را به مکانیکی تبدیل کرده و با انتقال این گردش به دینام این انرژی به الکتریکی (برق) تبدیل می‌شود.

پیشتر در  مقاله ژنراتور گازی چیست؟ و چگونه کار می‌کند در مورد اجزاء و متعلقات داخلی آن به صورت کامل توضیح داده ایم.

امروزه در بخش های مختلف خانگی، صنعتی ، تولید و . . . ما از انواع ژنراتور استفاده کنیم. از این دستگاه به عنوان مولد اصلی برای تولید برق در مکان های فاقد دسترسی به برق شهری و همچنین به عنوان پشتیبان در مراکز مهم و حساس استفاده می‌شود

برای خرید و یا شما نیاز به اطلاعات کاملی دارید تا با توجه به نوع کاربری تان نسبت به نیازتان از انواع ژنراتور بهترین انتخاب را داشته باشید.

انواع ژنراتور ها را می‌توانیم بر اساس نوع سوخت و موارد استفاده و نوع خروجی به دسته بندی های مختلفی تقسیم کنیم.

انواع ژنراتور بر اساس سوخت مصرفی :

ژنراتور های بنزینی بیشتر در مقیاس های خیلی کوچک تر و خانگی مورد استفاده قرار می‌گیرند. و در محیط های سرد از کارایی آن‌ها به شدت کاسته می‌شود. هزینه اولیه پایین تر در کنار بهای سوخت بالاتر از معایب و مزیای ژنراتور بنزینی به شمار می‌رود.

از ژنراتور دیزلی در موارد متوسط و بزرگ استفاده می‌شود در سال‌های گذشته دارای آلودگی صوتی و محیطی بسیاری بوده اند اما در مدل‌های جدید تا حدود زیادی از میزان صدای آنها کاهش پیدا کرده است. از نکات مهم در نصب و بهره برداری  این ژنراتور ها دقت به تهویه مناسب و گردش هوای مناسب در محل به کارگیری ژنراتور دیزلی می‌باشد. از مزایای دیزل ژنراتور می‌توانیم به هزینه سرویس و نگهداری پایین تر به نسبت رقبا، چرخه عمر طولانی تر و قیمت پایین و قدرت زیاد نام ببریم.

از مهمترین کاربرد دیگر موتور دیزل استفاده در برای تولید برق می‌باشد که با اتصال به یک می‌توانند تولید برق را انجام دهندژنراتور ، دستگاهی است که مولد برق بوده و قادر به تولید انرژی الکتریکی است. این دستگاه هر نوع انرژی (به عنوان مثال شیمیایی ، مکانیکی و غیره) را به انرژی الکتریکی تبدیل می کند. انرژی یک منبع اساسی است و امروزه ما کاملاً به آن وابسته هستیم تا بتوانیم متداول ترین کارهای روزمره خود را انجام دهیم ، کار کنیم ، تجهیزات را به خوبی حفظ کنیم و تاسیسات خود را پویا نگاه داریم.

برای غلبه بر قطعی انرژی الکتریکی، از آنجا که سیستم های الکتریکی قابل خراب شدن هستند ، از ژنراتورها برای به حداقل رساندن مشکلات رایج استفاده می شود. از این طریق ، می توانید تأمین مستمر انرژی برای تأمین نیازهای خود را تضمین کنید.

معمولاً از ژنراتور ها در کجا استفاده می شود؟

  • بیمارستان ها
  • هتل ها
  • صنایع بزرگ / شرکت ها
  • رویدادها/ نمایشگاه ها
  • در بعضی از خانه ها

برای راه اندازی ، ژنراتور به القاء الکترومغناطیسی وابسته است ، تا قادر به تبدیل انرژزی دریافتی به انرژی الکتریکی باشد. دینام یکی از شناخته شده ترین انواع ژنراتورهای انرژی است و انرژی مکانیکی موجود را به چرخش شفت تبدیل می کند. این باعث می شود قدرت میدان مغناطیسی در نوسان باشد و منجر به القای ولتاژ در پایانه های موجود در آن شود. بنابراین ، هنگامی که آنها در معرض بارهای زیادی قرار دارند ، منجر به گردش انرژی می شود. انواع مختلفی از ژنراتورها در دسترس هستند و می توانید مدل های مختلف و قدرت های مختلفی را پیدا کنید تا بتوانید با توجه به نیاز خود از آن ها استفاده کنید.

تبدیل انرژی مکانیکی به انرژی الکتریکی با ژنراتورها زیر

  • ژنراتورهای القایی
  • ژنراتورهای آسنکرون
  • ژنراتورهای جریان مستقیم یا DC

لازم به ذکر است که موتورهای الکتریکی مانند ژنراتورها هستند ، اما انرژی الکتریکی را به انرژی مکانیکی تبدیل می کنند. همچنین روش هایی برای تبدیل انرژی شیمیایی به انرژی الکتریکی نیز وجود دارد ، به عنوان مثال می توان از باتری ها یاد کرد.

اهمیت استفاده از ژنراتور

هرکسی که قطعی برق را در موقعیت های حساس تجربه کرده باشد می داند که چگونه می توان از تولید کننده های برق برای روشن نگه داشتن تجهیزات و وسایل تجاری، روشنایی منزل و… استفاده کرد. از ژنراتورها می توان برای تهیه برق نسخه پشتیبان در هنگام خاموشی یا به عنوان تولید کننده برق موقت در جایی که برق در دسترس نباشد ، مانند مراکز تجاری بزرگ و یا محل کار استفاده کرد. آنها با تولید انرژی الکتریکی به دستگاه های نیروگاهی که فقط با برق کار می کنند ، انرژی می رسانند.

ژنراتور برقی وسیله ای است که از انرژی مکانیکی برای تولید بار الکتریکی و انتقال آنها از طریق جریان الکتریکی استفاده می کند. موتور یک ژنراتور، انرژی مکانیکی ایجاد می کند که در یک میدان مغناطیسی از طریق یک رسانای الکتریکی منتقل می شود و باعث ایجاد بار الکتریکی و در نتیجه باعث ایجاد جریان الکتریکی می شود. یک ژنراتور دارای اجزای مختلفی از جمله موتور ، یک آلترناتور ، سیستم سوخت ، تنظیم کننده ولتاژ ، سیستم های خنک کننده و اگزوز ، سیستم روغن کاری ، شارژر باتری ، کنترل پنل و یک قاب یا ساختار اصلی است.

موتور

موتور ژنراتور همان چیزی است که انرژی مکانیکی ایجاد می کند. ژنراتورها با اندازه های مختلف موتور عرضه می شوند و اندازه موتور تعیین می کند که چقدر برق تولید کنند. موتورهای ژنراتور روی سوخت های مختلفی مانند بنزین ، دیزل ، پروپان مایع یا گازی و گاز طبیعی کار می کنند. برخی از موتورهای ژنراتور با یک منبع تغذیه دوگانه از دیزل و گاز کار می کنند.

موتورهای ژنراتور یا موتورهای دریچه سربار و یا موتورهای دریچه غیر سربار هستند. موتورهای سوپاپ سربار به جای سوار شدن بر روی بلوک موتور ، دریچه های ورودی و اگزوز را در قسمت اصلی سیلندر موتور دارند و معمولاً از موتورهای سوپاپ غیر سربار گران تر هستند. آن ها کوچکتر بوده و برای استفاده نیز آسان تر هستند، دوام بیشتری دارند و در طول عملیات دارای میزان سر و صدای کمتری هستند.

روکش چدن در سیلندر موتور یک ویژگی مطلوب است که می توانید هنگام خرید ژنراتور به دنبال آن باشید. این یک پوشش در سیلندر موتور است که باعث کاهش سایش و پارگی می شود ، دوام را تضمین می کند و برای طول عمر عملیاتی به ویژه برای ژنراتورهایی که به طور منظم مورد استفاده قرار می گیرند بسیار مهم هستند.

ژنراتور بخشی از مولد است که به تولید برق کمک می کند. استاتور و روتر آن توسط یك واحد محفظه احاطه شده است كه عملیات را محصور می كند. محفظه می تواند فلزی یا پلاستیکی باشد ، اما فلز ترجیح داده می شود زیرا قطعاتی که در اثر تحرک زیاد در خطر آسیب هستند را حفظ می کند. یک آلترناتور با طراحی Brush less ، قدرت بهتری را تولید می کند و به نگهداری کمتری نیاز دارد.

سیستم سوخت

سیستم های سوخت دیزل شامل اتصال لوله از مخزن سوخت به موتور ، لوله تهویه ، اتصال سرریز از مخزن سوخت به لوله تخلیه ، پمپ سوخت ، فیلتر سوخت و انژکتور سوخت می باشد. ژنراتورهای تجاری بزرگتر ممکن است از مخازن سوخت خارجی استفاده کنند ، در حالی که در ژنراتورهای کوچک، مخازن سوخت یا در قسمت بالای واحد یا به عنوان بخشی از پایه نصب شده اند.

صفحه کنترل

کنترل پنل ژنراتور جایی است که ژنراتور در حین کار روشن و کنترل می شود. این شامل یک شروع و خاموش شدن الکتریکی است ، در حالی که برخی ژنراتورها در هنگام قطع برق ، عملکرد اتوماتیک را ارائه می دهند. کنترل پنل همچنین دارای موتور سنج برای نظارت بر فشار روغن ، دمای خنک کننده و ولتاژ باتری است.

ژنراتورها انواع مختلفی اعم از ژنراتورهای قابل حمل ، ژنراتورهای آماده به کار مسکونی و ژنراتورهای آماده به کار تجاری یا صنعتی دارند. انواع مختلف ژنراتور برنامه های کاربردی متفاوتی دارند. ژنراتورهای قابل حمل ممکن است از سیم های برق استفاده کنند تا بتوانند لوازم کوچک را تغذیه کنند ، در حالی که سایر ژنراتورها ممکن است سوئیچ انتقال نیرو داشته باشند که برای انتقال مستقیم برق بدون سیم ، به صفحه اصلی وصل شده است. نوع ژنراتور مورد استفاده بستگی به کاربرد، مسکونی یا تجاری و میزان تولید برق مورد نیاز دارد.

از نظر آلودگی تولید شده در بین انواع ژنراتور،  نوع گازی کمترین حالت آلودگی را تولید می‌کند که البته به نسبت سایر گزینه‌ها قیمت بالاتری هم دارد.

در این بین ژنراتور های دوگانه سوز با ترکیب گاز و بنزین هم در بازار تولید و قابل دسترسی است

انواع ژنراتور بر اساس خروجی برق :

  1. تک فاز با خروجی دو رشته سیم

بیشتر  در مصارف خانگی مورد استفاده قرار می‌گیرد. و هزینه پایین‌تری دارد.

  • سه فاز با خروجی چهار رشته سیم

این نوع خروجی در مصارف صنعتی مورد استفاده قرار می‌گیرد

انواع ژنراتور بر اساس نوع کاربری و مصرف :

  1. ژنراتور خانگی برای مصارف کم
  2. ژنراتور نیمه صنعتی و تجاری برای مصارف متوسط
  3. ژنراتور صنعتی و نیروگاهی برای مصارف زیاد

دکمه بازگشت به بالا