موی انسان جدای از مسائل زیبایی، از نظر عملکرد زیستی بدن نیز اهمیت دارد. اگرچه هر فرد بهطور میانگین دارای ۱۰۰ هزار تار مو است، عوامل متعددی بر این تعداد تأثیر میگذارند. از رنگ مو گرفته تا ژنتیک و تغذیه، همه در تعیین تراکم مو نقش دارند. تحقیقات نشان میدهد که مراقبت از مو و تغذیه مناسب میتوانند بر حفظ این دارایی ارزشمند تأثیر بگذارند.
به گزارش خبرگزاری آنا، مطالعات علمی نشان میدهند که بهطور میانگین، یک فرد بالغ دارای حدود ۱۰۰ هزار تار مو است. این عدد بسته به عواملی مانند ژنتیک، نژاد و رنگ مو متغیر است. موها به عنوان یک عایق حرارتی عمل کرده و از پوست سر در برابر اشعه فرابنفش محافظت میکنند. همچنین، تغییرات در تعداد یا ضخامت مو میتواند نشاندهنده سلامت عمومی بدن باشد.
مطالعهای که در ژورنال Journal of Dermatological Science منتشر شد، نشان میدهد که تعداد موهای سر انسان تحت تأثیر عوامل هورمونی، تغذیه و محیط زیست قرار دارد. در این تحقیق “الیزابت کارتر و همکارانش دریافتند که سطح هورمون تستوسترون و کمبود ویتامینهای B و D نقش مهمی در ریزش مو دارند. کارتر در مقالهای با عنوان «تأثیر عوامل هورمونی و تغذیهای بر تراکم موی سر انسان» میگوید: «تعداد موهای سر انسان تحت تأثیر عوامل هورمونی، تغذیهای و محیطی قرار دارد.»
مطالعات نشان دادهاند که رنگ مو یک عامل کلیدی در تراکم آن است. بهطور کلی افراد بلوند بهطور میانگین ۱۴۰،۰۰۰ تار مو دارند و افراد با موی تیره حدود ۱۰۰،۰۰۰ تار مو دارند. این تفاوت به دلیل عوامل ژنتیکی و مسئله ضخامت مو است؛ موهای بلوند نازکتر، اما بیشتر هستند، در حالی که موهای تیره کلفتتر، اما کمترند.
تحقیقات در زمینه تعداد و کیفیت مو از قرن نوزدهم آغاز شد. در آن دوره دانشمندانی مانند لوئیز داروین (Louis Darwin) نخستین مطالعات درباره مو را انجام دادند. در دهه ۱۹۵۰ تحقیقات گستردهتری درباره ریزش موی ارثی آغاز شد و امروزه، مطالعات بر روی درمانهای مؤثر برای حفظ و بازگردانی مو متمرکز هستند.