عوارض جراحي سينه زنان

سرطان پستان دومین مرگ ناشی از سرطان(پس از سرطان ریه) در بانوان است. کسانی که می خواهند جراحی سینه داشته باشند، ابتدا تحت انجام شیمی درمانی قرار می گیرند و سپس جراحی انجام می شود. انواع جراحی قابل انجام در این بیماری شامل برداشتن قسمتی از پستان، برداشتن پستان و و در بعضی از موارد برداشتن پستان و بازسازی همزمان است. بسیاری نگران خطرات و عوارض ناشی بعد از آن هستند. خوشبختانه عمل های پستان عمل های کم عارضه و تمیزی هستند.

Complications of female breast surgery

که خوشبختانه نگرانی زیادی بابت خونریزی و عفونت های پس از عمل نخواهیم داشت و با رعایت نکات مراقبتی که به ما می گوید می توانید به سادگی دوران نقاهت پس از عمل را بگذرانید. البته باید بدانید شانس ابتلای مجدد به سرطان سینه، یا بازگشت سرطان وجود دارد. مخصوصا اگر مراقبتهای بعد از عمل سرطان سینه را به درستی رعایت نکنید. پس مراقب ورزش، تغذیه و شرایط عمومی سینه خود باشید البته این مورد نگهداری بعد از جراحی .مربوط به لیپوماتیک و ابدومینوپلاستی و سایر جراحی هایی که بر روی اندام بدن صورت میگرند نیز نیاز است.

مهم ترین عوارض سرطان سینه:

هر روش جراحی سرطان سینه در کنار مزایای درمانی که دارد، طبیعتا دارای عوارضی هم می باشد. البته توجه به این نکته ضروری است که انجام درست روش های جراحی بسیار وابسته به مهارت پزشک در این زمینه می باشد. ولی بسته به شرایط بیمار ممکن است عوارض زیر در بیمار ظاهر شود:

  • حساسیت به داروی بیهوشی که ممکن است سبب ایجاد سردرد و سرگیجه های مداوم در افراد شود.
  • ایجاد خونریزی در ناحیه جراحی شده که ممکن است سبب ایجاد حالت شک و افت هوشیاری در بیمار شود. و گاهی ممکن است خون در بافت های اطراف زخم جمع شود که به این عارضه هماتوم گفته می شود که باعث درد، تورم و سفتی می شود.
  • ایجاد آمبولی در خون که ممکن است در اثر ورود لخته خون به داخل جریان خون باشد. که برای جلوگیری از لخته شدن خون، پرستاران شما را در اسرع وقت، بعد از عمل از خواب بیدار می کنند و شما را تشویق می کنند که حرکت کنید یا تمرینات مخصوص خود را انجام دهید.
  • ایجاد عفونت در محل جراحی: اگر علائم زیر در زخم شما وجود دارد به پزشک خود اطلاع دهید:
  1. قرمزی یا تورم
  2. احساس گرما
  3. درد
  4. ترشحات

افسردگی و احساس از دست دادن هویت جنسی

بیمارانی که تحت عمل ماستکتومی قرار می گیرند ممکن است درمورد ظاهر سینه خود بعد از عمل نگرانی داشته باشند. خوشبختانه بازسازی سینه برای اکثر بیماران پس از ماستکتومی امکان پذیر است. پزشک با شما در مورد گزینه جراحی ترمیمی صحبت خواهد کرد. راه حل جایگزینی برای بازسازی پس از شامل استفاده از پروتز خارجی یا سوتین مخصوص ماسکتومی استخلاصه این مطلب را در این پادکست گوش دهید:

عوارض پروتز سینه

یکی از دغدغه‌های اصلی کسانی است که می‌خواهند پروتز سینه انجام دهند. این عمل زیبایی برای افزایش سایز و خوش‌فرم شدن سینه در خانم‌ها انجام می‌شود. اما می‌تواند عوارض زیبایی هم برای فرد داشته باشد، از درد و ورم و خونریزی گرفته تا عوارض جدی‌تری مانند انقباض کپسولی و پارگی و نشت پروتز. اگر شما هم می‌خواهید این عمل را انجام دهید اما در مورد عوارض آن نگران هستید، در این مطلب با ما همراه شوید تا با عمل ایمپلنت سینه، مزایا و عوارض جراحی پروتز سینه بیشتر آشنا شوید.

پزشک پس از بررسی ویژگی‌های ظاهری و سلامتی فرد بهترین سایز پروتز را انتخاب می‌کند. انتخاب اندازه پروتز و نوع برند به مهارت و تجربه جراح وابسته است. سپس جراح روز مناسبی را برای عمل پروتز تعیین می‌کند.

پروتز سینه با استفاده از بیهوشی عمومی و در محیطی کاملا استریل انجام می‌شود. از طریق ایجاد برش ظریف در زیر سینه مرحله کاشت ایمپلنت انجام می‌شود. تکنیک جایگذاری پروتز متفاوت است. پزشک پس از بررسی وضعیت متقاضی، روی بافت یا زیر بافت ماهیچه‌ای را برای جاگذاری پروتز انتخاب می‌کند. پس از اتمام این مراحل با استفاده از بخیه‌های بسیار ظریف محل برش دوخته می‌شود.

بی‌دردسرترین روش برای زیبایی سینه چیست؟

عمل مثل هر عمل جراحی تهاجمی ریسک و عوارضی برای فرد به ‌دنبال دارد. هر چند که ممکن است همه افراد لزوما عوارض عمل پروتز سینه را تجربه نکنند، اما عوارض عمومی استفاده از روش پروتز سینه، بی‌حسی نوک سینه‌ها، درد و سرگیجه به‌ خاطر داروی بیهوشی هستند.

با توجه به اینکه واکنش سیستم ایمنی بدن افراد باهم فرق می‌کند طبیعتا علائم و عوارض کارگذاری پروتز سینه و شدت آن هم در افراد مختلف متفاوت خواهد بود. عوارض عمومی این جراحی معمولا طی چند روز اول بعد عمل برطرف می‌شوند. مهارت، تجربه و تخصص جراح و تجهیزات کلینیک یا بیمارستانی که عمل پروتز سینه در آن انجام می‌شود نقش مهمی در شدت عوارض پروتز سینه دارند.

پروتز سینه و شیردهی

در حالت کلی انجام عمل‌های جراحی زیبایی سینه مثل لیفت، ماموپلاستی و پروتز سینه اختلالی در روند شیردهی ایجاد نمی‌کند. در مواردی ممکن است جراح حین عمل به اشتباه به عصب‌های شیردهی یا غدد شیری آسیب برساند که در این‌صورت در روند شیردهی اختلال به ‌وجود می‌آید. شیوه انجام عمل ایمپلنت سینه، محل برش و مدل قرارگیری پروتزها از جمله عواملی هستند که در صورت عدم رعایت باعث اختلال در شیردهی می‌شوند.

آیا پروتز سینه باعث سرطان می شود؟

در حال حاضر دلیل علمی مستندی دال بر احتمال ابتلا به یا ریسک بیشتر سرطان سینه در افرادی که پروتز سینه دارند در اختیار نیست. از این رو نمی‌توان پروتز سینه را علت و باعث سرطان سینه در خانم‌ها دانست.

آیا پروتز سینه مانع از تشخیص توده های سرطانی می شود؟

در کنار نگرانی‌هایی که در رابطه با ارتباط بین پروتز سینه و سرطان سینه هست، این دغدغه نیز وجود دارد که آیا پروتز سینه باعث به تاخیر افتادن تشخیص سرطان سینه می‌شود یا خیر. مسئله اختلال در تشخیص سرطان سینه بیشتر به پروتزهای سیلیکونی یا سالینی (آب نمکی) نسبت داده می‌شود.

یکی از روش‌های تشخیص سرطان سینه، است. ژل و محلول آب نمک موجود در این پروتزها اجازه عبور امواج ماموگرافی را نمی‌دهد، درنتیجه بافت پستان حین معاینه با ماموگرافی قابل مشاهده نیست، البته خوشبختانه به لطف پیشرفت تکنولوژی، این مشکل در بیشتر دستگاه‌های ماموگرافی مطرح نمی‌شود. به توصیه پزشکان، افرادی که سابقه خانوادگی سرطان سینه دارند بهتر است ایمپلنت سینه انجام ندهند.

عوارض پروتز سینه چیست؟

به نقل از «» پروتز سینه مثل همه جراحی‌های زیبایی عوارض احتمالی دارد. فرقی هم نمی‌کند که چه نوع پروتزی استفاده شده باشد. عوارض پروتز سینه سیلیکونی و عوارض پروتز سینه آب نمکی تقریبا مشترک هستند. شایع‌ترین عوارض پروتز سینه شامل این موارد می‌شوند:

۱. درد

درد مزمن از عوارض پروتز سینه است که بیشتر افراد آن را تجربه می‌کنند. درد مزمنی که زیاد طولانی نیست و به‌خاطر تورم و انقباض کپسولی ایجاد می‌شود.

۲. عفونت

عفونت از شایع‌ترین عوارض پروتز سینه سیلیکونی و سالینی است که به‌ خاطر عدم رعایت موارد بهداشتی، آلوده بودن تجهیزات اتاق عمل، و پانسمان غیراستریل بعد از عمل ایجاد می‌شود. برای رفع عفونت پزشک آنتی‌بیوتیک تجویز می‌کند. اگر عفونت حاد شود، چاره‌ای غیر از خارج کردن پروتز سینه باقی نمی‌ماند.

علائمی مثل قرمز شدن ناحیه اطراف سینه، درد، حس سوزش، التهاب و ورم نشانه وجود عفونت سینه‌ها بعد از پروتز هستند.

۳. جای زخم

جای زخم و ایجاد اسکار پوستی از عوارض جراحی پروز سینه بوده که به‌ خاطر برشی است که در قسمت زیر سینه برای وارد کردن پروتز انجام می‌شود، البته جای زخم بعد از بهبودی با کرم‌های ترمیم کننده و لیزر قابل درمان است.

۴. قرمزی پوست اطراف سینه

به‌ دلیل حساس بودن پوست ناحیه اطراف سینه، احتمال تورم و قرمزی در این ناحیه از عوارض رایج جرای پروتز سینه محسوب می‌شود.

۵. ورم سینه

تورم یا ورم غیرطبیعی از دیگر عوارض جراحی پروتز سینه است که معمولا در روزهای اول بعد عمل مشاهده شده و طی دو سه روز برطرف می‌شود.

درد، قرمزی پوست، ورم، عفونت و خونریزی شایع‌ترین عوارض پروتز سینه در روزهای ابتدایی بعد از عمل هستند.

می‌دونی عوارض بعد از پروتز سینه چیه؟

همین حالا از متخصص مشاوره بگیر.

۶. خونریزی

در عمل‌های جراحی که برش دارند خونریزی کاملا طبیعی است. انجام فعالیت‌های جسمی سنگین بعد از عمل ممکن است به بخیه‌ها آسیب رسانده و باعث خونریزی شود. در صورت بروز خونریزی حتما پزشک متخصص را در جریان قرار دهید.

۷. انقباض کپسولی

انقباض کپسولی بخشی از روند درمانی بعد از انجام عمل ایمپلنت سینه محسوب می‌شود. زمانی که پروتز به ‌عنوان یک جسم خارجی وارد بدن می‌شود، بدن به ‌صورت طبیعی واکنش نشان داده و بافت فیبروز در اطراف کپسول تولید می‌شود. به‌ مرور زمان این کپسول فیبروز دورتادور پروتز کوچک‌تر شده و انقباض کپسولی به وجود می‌آید. معمولا مام افراد با این نوع از عوارض جراحی پروتز سینه سروکار دارند.

۸. پارگی پروتز

آسیب، شکستگی یا پارگی پروتز از عوارض ناخوشایند جراحی پروتز سینه هستند که خطر زیادی برای فرد دارند. بعد از پارگی پروتز، مایع درون آن به بافت بدن نفوذ کرده و به غدد لنفاوی می‌رسد. محتوای پروتز آب نمکی بدن از پاره‌شدن جذب بدن شده و مشکلی ایجاد نمی‌کند و تنها باید پوسته خارج شود. اما پروتز سیلیکونی و پروتز دائمی در صورت پاره‌شدن سریعا باید خارج شود.

۹. چروک و موج دار شدن پروتز

از شایع‌ترین عوارض جراحی پروتز سینه است که معمولا به‌ خاطر کیفیت نامطلوب پروتزها ایجاد می‌شود. چروک یا موج‌دار شدن، بیشتر در پروتزهای سالینی و سیلیکونی دیده می‌شود که به‌خاطر حرکت مایع داخلش است.

۱۰. نشت سیلیکون

نشت سیلیکون و نفوذ مواد داخل پروتز به بافت بدن موجب تشکیل توده‌های زیری به‌ نام گرانولومای سیلیکون می‌شود.

۱۱. سروما

سروما نه تنها از عوارض جراحی پروتز سینه است، بلکه در بیشتر عمل‌های زیبایی شایع است. علت سروما انباشته شدن مایعات در اطراف پروتز سینه است که باعث درد، تورم، تغییر فرم و برجستگی سینه می‌شود. برای درمان باید مایع انباشته شده با سرنگ مخصوص یا از طریق برش سطحی روی پوست تخلیه شود.

برای اطلاعات بیشتر در مورد عوارض ایمپلنت سینه می‌توانید مشاوره تلفنی با جراح زیبایی داشته باشید. عوارض این عمل با انتخاب جراح متبحر تا حد زیادی قابل پیشگیری است. پس قبل از اقدام برای عمل در دکترتو به دنبال بگردید.

علائم عوارض پروتز سینه چیست؟

نشانه‌هایی که هشدار‌دهنده هستند و به علائم عوارض پروتز سینه مشهورند شامل این موارد می‌شوند:

  • تورم غیرطبیعی و طولانی مدت
  • حس سوزش
  • قرمز شدن ناحیه دور سینه.

اگر این علائم را داشتید می‌توانید با راحتی با استفاده از سرویس در دکترتو با پزشکتان مشورت کنید.

برای پیشگیری از عوارض پروتز سینه چه کار کنیم؟

با رعایت موارد زیر می‌توانید از عوارض پروتز سینه پیشگیری کنید:

  • مصرف داروهای تجویزی پزشک متخصص
  • مصرف ویتامین C قبل عمل
  • رعایت رژیم غذایی پروتئینی ۴ تا ۵ هفته‌ای مثل مرغ، ماهی، گوشت قرمز و تخم مرغ
  • قطع مصرف دارو و آمپول‌های استروئیدی پیش از عمل
  • عدم استفاده از سوتین و نیم‌تنه‌های ورزشی برای ۶ هفته.

برای پیشگیری از عوارض پروتز سینه باید مراقبت‌های بعد از پروتز سینه را جدی بگیرید.

اگر تورم سینه بعد از عمل غیرطبیعی باشد، ناحیه مورد نظر قرمز شود و حس سوزش و درد زیاد داشتید، برای بررسی عوارض به جراح پلاستیک خود مراجعه کنید.

دکمه بازگشت به بالا