رایج ترین مشکلات یخچال فریزر + نحوه عیب یابی و تعمیر آنها

۱۰ مورد از مشکلات و خرابی های رایج یخچال فریزر، عیب یابی و تعمیر آن ها

 

معرفی قطعات مهم یخچال فریزر

یخچال فریزر از قطعات مختلفی تشکیل شده که هرکدام از آن قطعات وظیفه خاصی بر عهده دارند. از طرفی با پیشرفت تکنولوژی امکانات بیشتری به یخچال‌فریزرها اضافه گردیده است.

در گذشته یخچال مانند یک کمد بود که داخل آن سرد بود ولی امروزه با لمس یک صفحه می‌توانیم داخل یخچال را مشاهده کنیم، یخچال های هوشمندی که یخ تصفیه شده به همراه آب خنک را در اختیار ما قرار می‌دهند.

برای ارائه آب خنک تصفیه شده ، یخ تصفیه شده و سایر خدمات ، قطعات خاصی به یخچال اضافه شده و یخچال به یک سیستم پیچیده تبدیل گشته است. همه یخچال‌فریزرها کارکرد کلی مشابه و قطعات اصلی یکسان دارند، از قطعات اصلی یخچال فریزر می‌توان به موارد ذیل اشاره کرد:

  • کمپرسور
  • ترموستات
  • کندانسور
  • فیلتر خشک‌کن
  • برد الکترونیکی

 

برفک زدن، شایع‌ترین خرابی و اشکال

یکی از خرابی‌های رایج یخچال فریزر برفک زدن است. برفک تأثیر بدی بر روی کیفیت و طعم غذا دارد، همچنین باعث افزایش دمای فریزر  می‌شود. برفک زدن به دلایل مختلفی اتفاق می‌افتد؛ یکی از دلایل ایجاد برفک تماس رطوبت با هوای خنک داخل یخچال است؛ البته دلایل دیگری هم سبب ایجاد برفک می‌شوند.

برفک زدن سبب کاهش راندمان یخچال فریزر می‌شود، همچنین باعث افت عملکرد سرمایشی یخچال نیز خواهد شد، بی توجهی به این مسئله خسارت‌های زیادی را به وجود خواهد آورد.

جلوگیری و رفع برفک در یخچال فریزر

همانطور که در بالا اشاره کردیم از خرابی های رایج یخچال فریزر ، برفک‌زدن است. برای جلوگیری از این مشکل باید غذاها را به صورت داغ نگهداری نکنید زیرا نگهداری غذاهای گرم سبب ایجاد رطوبت می شود. قبل از نگهداری مواد غذایی ابتدا آن را در دمای محیط قرار دهید تا با آن هم دما شود، با این کار برفک زدن یخچال فریز به حداقل می‌رسد.

همچنین برای فریز کردن از کیسه‌های مخصوص فریزر استفاده کنید، از دیگر موارد بسیار مهم ، عدم تغییر ناگهانی دمای یخچال فریزر برای جلوگیری از ایجاد برفک ، بسیار مؤثر است.

سرد نکردن یخچال فریزر

از دیگر خرابی های رایج یخچال فریزر سرد نکردن آن است؛ عدم تنظیم درست درجه دما، یکی از دلایل بروز این مشکل می‌باشد، در زمستان و تابستان دمای متفاوتی باید برای یخچال باید در نظر گرفت.

دمای یخچال اغلب در زمستان بر روی ۳ یا ۴ درجه سانتی‌گراد و در تابستان بر روی ۱ یا ۲ درجه سانتی‌گراد تنظیم می‌شود، بنابراین عدم توجه به این موضوع سبب افزایش دمای یخچال فریزر خواهد شد.

نمایندگی تعمیر یخچال در کرج آماده خدمت رسانی به شماست

از دیگر دلایل سرد نکردن یخچال، نگهداری مواد غذایی بیش از حد داخل یخچال است، در این صورت کمپرسور مدت زمان بیشتری جهت تولید سرما کار می‌کند. در نهایت کارایی کمپرسور کاهش پیدا خواهد کرد. برخی از مواد غذایی سبب مسدود شدن دریچه هوای یخچال می‌شوند.

از دیگر دلایل می‌توان عدم گردش هوا در فضای پشت دستگاه اشاره کرد، زمانی که پشت یخچال با دیوار فاصله کمی داشته باشد، میزان جریان هوای مطلوب کاهش پیدا می‌کند؛ این امر سبب داغ شدن کمپرسور و کاهش قدرت خنک کنندگی آن می‌گردد.

بوی نامطبوع آب‌سردکن

بوی نامطبوع آبسرد کن بسیار آزار دهنده است، از گذشته تا به امروز این بو در یخچال‌ها و آب‌سردکن‌ها وجود داشته است. این مسئله در فصل گرما و تابستان بیشتر آزاردهنده است، زیرا مصرف آب در فصل تابستان بسیار زیاد است.

یکی از دلایل بوی نامطبوع آب‌سردکن، این است که آب به مدت طولانی درون آب‌سردکن مانده باشد، همچنین استفاده از فیلترهای بی‌کیفیت سبب بروز این مشکل می‌شود. شما باید به طور منظم یخچال را تمیز کنید تا آب‌سردکن بوی بدی به خود نگیرد، این مشکل با راهکارهای ساده قابل حل شدن است.جهت کسب اطلاعات بیشتر در مورد بوی بد آب‌سرد کن یخچال و راهکار های رفع آن ، مقاله ” رفع بوی بد آب‌سرد کن یخچال “ را مطالعه کنید .

5 مشکل رایج فریزر و نحوه رفع آن ها

علت خاموش شدن ناگهانی یخچال چیست؟

از خرابی های رایج یخچال فریزر، خاموش شدن ناگهانی آن است. یکی از دلایل خاموش شدن ناگهانی یخچال اشکال در اتصالات سیم و پریز است، از دیگر علل می‌توان به سوختگی محافظ برق یخچال اشاره کرد.

محافظ برق یخچال مانع از جذب نوسانات برق شهری و سوختگی دستگاه می‌شود، یکی دیگر از دلایل خاموش شدن ناگهانی یخچال، آسیب در برد یخچال است. برد یخچال به قطعات مختلف دستگاه دستورات لازم را ارسال می‌کند، و موجب عملکرد صحیح دستگاه می‌شود. افراد می‌توانند از طریق برد دستگاه، دمای یخچال را کم و یا زیاد کند، آسیب در برد دستگاه موجب از کار افتادن یخچال خواهد شد.

علل داغ شدن بیش از حد موتور چیست؟

یکی دیگر از خرابی های رایج یخچال فریزر، داغ شدن بیش از حد موتور است، وجود مواد آلوده در فیلتر درایر، سبب داغ شدن بیش از حد موتور می‌شود.زمانی که فیلتر مقدار زیادی خاک و آلودگی را جمع کند به کمپرسور فشار زیادی وارد می‌کند، در نهایت موتور یخچال داغ می‌شود.از دیگر دلایل می‌توان به انسداد لوله مویی اشاره کرد، در این صورت انتقال فشار گاز توسط کمپرسور به درستی انجام نمی‌شود و موتور یخچال فریزر داغ می‌کند.

یکی دیگر از دلایل داغ شدن موتور کثیف بودن کندانسور و خرابی فن است، رسوبات موجود در کویل­‌ها به عنوان عایق عمل می‌کنند؛ در این صورت مانع جذب گرمای داخلی و خروج گرما به بیرون خواهند شد. خرابی فن کندانسور سبب داغ شدن موتور می‌شود، زیرا جریان هوای مطلوب بین لوله‌های کندانسور به وجود نمی‌آید.

یکسره کار کردن موتور هم باعث داغ شدن کمپرسور می‌شود؛ زمانی که حجم زیادی از مواد غذایی داخل یخچال نگهداری شود، همچنین خرابی ترموستات باعث یکسره کار کردن موتور خواهند شد.

جلوگیری از داغ شدن بدنه و موتور یخچال فریزر

تنظیم دمای یخچال بر روی دمای مناسب یک راهکار مهم، جهت جلوگیری از داغ شدن بدنه و موتور یخچال فریزر است. از قرار دادن حجم زیاد مواد غذایی داخل یخچال اجتناب کنید، این امر باعث وارد شدن فشار زیادی به کمپرسور می‌شود.

درب یخچال را زیاد باز و بسته نکنید، چرا که این امر سبب برفک زدن یخچال فریزر می‌شود، و هوای گرم جایگزین هوای سرد داخل یخچال می‌شود، در این صورت کمپرسور برای اتلاف جریان هوای سرد باید بیشتر کار کند.

از گذاشتن غذاهای با دمای بالا داخل یخچال خودداری کنید، برای جلوگیری از داغ شدن بدنه یخچال باید هر چند وقت یکبار لوله‌های کندانسور را تمیز کنید.

یخچال را در محیط با هوای گرم همچون قرار گرفتن در کنار اجاق‌گاز، آبگرمکن، سماور و… قرار ندهید، زیرا باعث انتقال هوای گرم به داخل کابین می‌شود. یخچال باید به گونه‌ای قرار داده شود؛ که حداقل ۱۵ الی ۲۰ سانتی‌متر با دیوار پشت خود فاصله داشته باشد.

سوالات متداول

1- رایج ترین مشکلات یخچال فریزر کدامند؟

از مشکلات رایج و متداول یخچال فریزر می توان خرابی لاستیک درب، روشن نشدن، خاموش نشدن، کار نکردن صفحه نمایش، نشت آب، سرد نکردن، رطوبت بالای داخل محفظه، سر و صدا، تغییر دما و … را نام برد.

2- برای برطرف کردن مشکلات یخچال چه باید کرد؟

برخی از مشکلات پیچیدگی خاصی ندارند و شما می توانید با داشتن اطلاعات کافی درباره نحوه عیب یابی آنها را برطرف کنید. اما در مواقعی نیاز به دانش و مهارت تخصصی است که در این صورت برای تعمیر یخچال فریزر باید به تعمیرکاران ماهر و حرفه ای مراجعه کنید.

نتیجه گیری

داشتن اطلاعات کافی درباره مشکلات متداول یخچال فریزر می تواند به مصرف کنندگان و همچنین افرادی علاقمند به فعالیت در حوزه تعمیر لوازم خانگی، کمک بزرگی در جهت عیب یابی بکند. امیدواریم با استفاده از مطالب ارائه شده در زمان بروز مشکلات مختلف بتوانید به خوبی منشا اصلی مشکل را پیدا کرده و بهترین راهکار را برای حل آن انتخاب کنید.

دکمه بازگشت به بالا