اقتصاد چین اقتصاد مصرف گرایی خواهد شد؟

اقتصاد چین اقتصاد مصرف گرایی خواهد شد؟

مدیر صندوق بین‌المللی پول اظهار کرد که چین نمی‌تواند برای پیشبرد اقتصاد خود به صادرات تکیه کند و با رشد کندتری مواجه است، مگر اینکه به سمت مدل اقتصادی مبتنی بر مصرف‌کننده سوق پیدا کنند.

به گزارش اخبار ما، کریستالینا جورجیوا، اظهار کرد که چین دیگر نمی‌تواند برای رشد به صادرات تکیه کند. او گفت که رشد چین در میان‌مدت ممکن است به زیر ۴ درصد برسد، اگر در مسیر فعلی خود باقی بماند، سطحی که برای چین بسیار دشوار خواهد بود.

جورجیوا گفت که تحقیقات صندوق بین‌المللی پول نشان می‌دهد که اگر چین تغییراتی ایجاد کند تا به مصرف‌کنندگانش اعتماد به خرج‌کردن بیشتر بدهد، در جایی که تنش‌های تجاری فزاینده بر سر سیل عظیم صادرات چین موضوع داغ خواهد بود، با سرعت قابل توجهی رشد خواهد کرد.

او افزود: اگر آنها به مدل فعلی خود که رشد مبتنی بر صادرات است ادامه دهند، مشکل ایجاد می‌شود. زیرا اقتصاد چین به حدی رسیده است که صادرات چین دیگر عاملی جزئی در تجارت جهانی نیست. او اظهار کرد که اعلام چین در مورد برنامه های محرک مالی در جهت درست است که با هدف احیای اعتماد مصرف کننده که به دلیل بحران طولانی مدت املاک و مستغلات از بین رفته است.

فقدان تقاضای داخلی چین، تولید بیشتر چین را به سمت صادرات سوق داده است و ایالات متحده، اروپا و سایرین را به افزایش موانع تعرفه‌ای برای محافظت از کارگران و شرکت‌های خود در بخش‌هایی مانند خودروهای الکتریکی سوق داده است.  دونالد ترامپ، نامزد جمهوری خواه ریاست جمهوری آمریکا وعده داده است که تعرفه‌های ۶۰ درصدی یا بیشتر را بر واردات از چین و ۱۰ درصد بر واردات سایر کشورها اعمال خواهد کرد.

طبق گزارش رویترز، جورجیوا اعلام کرد که صندوق بین‌المللی پول هنوز در حال ارزیابی است که اقدامات اخیر چین تا کجا پیش می‌رود، اما افزود که اصلاحات عمیق‌تری برای تبدیل اقتصاد چین به اقتصاد مبتنی بر مصرف مورد نیاز است. اینها شامل اصلاحات بازنشستگی، ایجاد یک شبکه ایمنی اجتماعی برای کاهش نیاز به پس‌اندازهای احتیاطی گسترده و سرمایه‌گذاری در بخش‌های توسعه نیافته اقتصاد از جمله مراقبت‌های بهداشتی و آموزش است.

انتهای پیام

دکمه بازگشت به بالا