نظارت ۳۰۰ نفر بازرس مرکز بهداشت اصفهان در طرح سلامت نوروزی

نظارت ۳۰۰ نفر بازرس مرکز بهداشت اصفهان در طرح سلامت نوروزی

اخبار ما/اصفهان مدیر گروه بهداشت محیط مرکز بهداشت اصفهان با اعلام اینکه در استان اصفهان روزانه ۱۰۵ تا ۱۱۰ اکیپ نظارتی سیار و حدود ۶۰ اکیپ ثابت در حال بازرسی هستند، گفت: روزانه ۳۰۰ نفر بازرس در سه نوبت کاری صبح، بعدازظهر و شب در حال فعالیت هستند، همچنین سامانه ۱۹۰ در حال رسیدگی به شکایات تلفنی است.

مهدی میرجهانیان در گفت‌وگو با اخبار ما، ضمن اشاره به وضعیت واحدهای صنفی در قالب تشدید نظارت‌ها، اظهارکرد: طرح بسیج سلامت نوروزی  همزمان با کل کشور به صورت متمرکز از ۱۵ اسفندماه آغاز و با توجه به تعطیلات عید فطر تا ۲۵ فروردین‌ماه ادامه دارد.  در این طرح مراکز تهیه و توزیع مواد غذایی، اماکن بین راهی و مراکز اقامتی استان بطور مستمر مورد نظارت و بازدید بازرسان بهداشت قرار می گیرد، در استان اصفهان روزانه  ۱۰۵ تا ۱۱۰ اکیپ نظارتی سیار و حدود ۶۰ اکیپ ثابت در مرکز بهداشت شماره ۱و۲ و مرکز بهداشت استان اصفهان قرار دارند و تمامی شبکه‌هایی که در سطح استان تحت پوشش معاونت بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی اصفهان هستند را نظارت می‌کنند.

وی با بیان اینکه روزانه ۳۰۰ نفر بازرس در سه نوبت کاری صبح، بعدازظهر و شب در حال فعالیت هستند و سامانه ۱۹۰ در حال رسیدگی به شکایات تلفنی است، افزود: تعدادی از بازدیدها توسط بازرسان بهداشت محیط و یا ارگان‌های نظارتی دیگری بصورت بین بخشی و با حضور کارشناسان اداره‌هایی مانند اداره کل تعزیرات حکومتی استان، بازرسان اصناف، اتحادیه‌ها و همچنین  بازرسان سازمان جهاد کشاورزی و دامپزشکی انجام می‌شود. تمامی مراکز تهیه توزیع مورد بازرسی قرار می‌گیرند، اما  اولویت، مراکزِ حساس فرآورده‌های غذایی سطح استان است. مواردی مانند اسکان در مدارس، خانه‌های استیجاری و مجموعه «فَدَک» نیز با همکاری بین بخشی مورد بازرسی قرار می گیرد.

مدیر گروه بهداشت محیط مرکز بهداشت اصفهان با بیان اینکه اولویت بسیار مهم ما بازدید از اماکن بین‌راهی است که مجموعه‌ای از خدمات را به مسافران ارائه می‌دهند، تاکید کرد: اماکن عمومی مانند، مکان‌های تفریحی، فضای سبز، هتل‌ها و مهمان‌پذیرها که بیشتر مورد استفاده مردم قرار می‌گیرند نیز در اولویت هستند. همچنین  در این زمان نیز شهرداری و آموزش و پرورش برای اسکان مسافران مکان‌هایی را در نظر گرفته‌اند که  توسط بازرسی و بازدیدهای ما و همکاران در مسائل مختلف بهداشتی مکان‌ها کنترل می‌شود.

وی با اشاره به اینکه در استان اصفهان کمپ گردشگری باغ فدک برای مسافران وجود دارد که آن‌ها می‌توانند به عنوان اسکان و تفریح استفاده کنند، افزود: بازید بارزسان از باغ فدک به صورت کامل و روزانه است که آن‌ها آب و فاضلاب، دفع زباله‌ها و عرضه موادغذایی و شرایط بهداشتی واحدهای صنفی مانند هایپر، نانوایی و… داخل باغ فدک را نیز کنترل می‌کنند.  بازدید از باغ فدک صورت گرفته و شرایط خوبی در این کمپ گردشگری مهیاست.  

میرجهانیان از جمله اولویت‌های بازرسان بهداشت در این بازدیدها را جلوگیری از هرگونه مسمومیت و طغیان بیماری دانست و تصریح کرد: این موضوع با رعایت نکات بهداشتی و نگهداری و طبخ و توزیع صحیح مواد غذایی حاصل می شود. در قالب این طرح مراکز تهیه و توزیع مواد غذایی مانند رستوران‌ها، واحدهای فروشنده آش و حلیم، غذاهای فوری (فست فود)، آجیل فروشی‌ها و شیرینی فروشی‌ها و واحدهای مستقر در اماکن حساس و پُر تردد مانند میدان امام (ره) (نقش جهان) و چهارباغ از نظر رعایت موازین بهداشتی مورد بازدید قرار می‌گیرند.

وی با تاکید بر اینکه نگهداشتن و عرضه غذای مانده از شب گذشته در رستوران ها ممنوع است، خاطرنشان کرد: اگر بازرسان بهداشت موارد بحرانی را در مراکز حساسی مانند تهیه و توزیع مواد غذایی مشاهده کنند بطور قاطع با آنها برخورد خواهند کرد.

مدیر گروه بهداشت محیط مرکز بهداشت اصفهان، برخی از موارد بهداشتی بحرانی در اماکن حساس را نگهداری نامناسب مواد غذایی خام یا مشکل در آب آشامیدنی دانست و گفت: این مسائل بحرانی می تواند در کوتاه مدت روی سلامتی مردم تاثیر بگذارد.

وی افزود: اگر موارد بهداشتی بحرانی یا حساس در مراکز تهیه و توزیع مواد غذایی یا اماکن عمومی و بین راهی مشاهده شود و در مدت زمان کوتاه قابل رفع شدن نباشد، واحد صنفی مذکور حداقل به مدت ۴۸ ساعت غیر فعال و پلمب می شود.  میدان امام(ره)، گذرفرهنگی چهارباغ، محور اصفهان شیراز و خیابان آتشگاه بسیار پرترد مسافرین است که تالارهای پذیرایی، رستوران‌ها و هتل‌های این محورها جزئی از هدف‌های اصلی بازدید است.

میرجهانیان با اشاره به آخرین آمار واحدهای مختلف بهداشتی در استان اصفهان گفت: از ۱۵ اسفندماه تا به امروز ۷۲ هزار بازدید از مراکز تهیه و توزیع، ۵۳۹ مورد از تعداد نمونه برداری‌های موادغذایی، ۵۴هزار کیلوگرم مواد غذایی فاسد و غیرقابل عرضه، ۲۲هزار و ۳۹۰ مورد از تعداد کنترل سامانه آب‌رسانی از جمله نمونه برداری میکروبی یا شیمیایی در سطح استان و در مجموع ۶۷۴ مورد اقدامات قانونی و قضایی ما در برخورد با متخلفان توسط بارزسان انجام شده است. هرگونه سرویس یا خدماتی که به مسافران ارائه می‌شود، باید مورد تأیید بهداشت باشد. از تمام مراکز و اماکن عمومی بازدید شده است و تاکنون حدود ۴۰۰ مورد اقدام قضائی با همکاری و نظارت سایر دستگاه‌ها صورت گرفته است.

مدیر گروه بهداشت محیط مرکز بهداشت استان اصفهان خاطرنشان کرد: تاکنون هیچ‌گونه مشکل حاد یا مسمومیت در سامانه ۱۹۰ ثبت نشده است. اگر مردم شکایتی درباره وضعیت بهداشتی واحدهای صنفی و اماکن عمومی دارند می توانند آن را به سامانه تلفنی ۱۹۰ گزارش کنند.

انتهای پیام

دکمه بازگشت به بالا