
رئیس اتاق بازرگانی ایران حل مشکلات ضمانت نامه های بانکی و حمل و نقل و ترانزیت ایران و بلاروس را پیش نیاز توسعه روابط تجاری دو کشور دانست.
به گزارش اخبار ما، غلامحسین شفیعی – رئیس اتاق ایران در نشست مشترک با میخائیل میاتلیکوف – رئیس اتاق بازرگانی و صنایع بلاروس با بیان اینکه حجم مبادلات اقتصادی دو کشور با ظرفیت های اقتصادی همخوانی ندارد، گفت: از طرفین گفت: اتاق های بازرگانی ایران و بلاروس در این زمینه مسئولیت بزرگی دارند. در صورت اجرایی شدن اقدامات پیشنهادی در مذاکرات مقامات دو کشور، حجم مبادلات می تواند در مدت زمان کوتاهی افزایش یابد.
وی حوزه راهسازی و خدمات فنی و مهندسی را از نقاط قوت ایران دانست و گفت: در این صورت باید به مشکلات با بلاروس بیشتر توجه شود. موضوع ضمانت نامه های بانکی موضوع مهمی است که در صورت رفع آن، دامنه روابط تجاری دو کشور بسیار باز خواهد شد. همچنین حمل و نقل و ترانزیت در شرایط کنونی بسیار حائز اهمیت است و افزایش حجم مبادلات ایران و بلاروس تا حد زیادی با حل مشکلات این حوزه مرتبط است.
رئیس اتاق ایران تصریح کرد: با وجود سفرها و تبادل هیئت های تجاری بین دو کشور، بازرگانان دو طرف هنوز از ظرفیت های یکدیگر آگاهی کامل ندارند، بنابراین تبادل اطلاعات در این زمینه ضروری است.
شفیع گفت: تشکیل کمیته مشترک تجاری بین اتاق های ایران و بلاروس نیز می تواند زمینه ای برای امنیت مورد نیاز روابط تجاری بخش خصوصی دو کشور فراهم کند.
به گزارش پایگاه خبری اتاق بازرگانی ایران، میخائیل میاتلیکوف، رئیس اتاق بازرگانی و صنایع بلاروس با اشاره به تحریم های غرب علیه این دو کشور گفت: با توجه به اینکه ایران سابقه طولانی در این تحریم ها دارد. برای ما جالب است که بدانیم تجارت این کشورها با وجود تحریم ها چگونه ادامه دارد؟ ما معتقدیم تحریم ها محدودیت نیستند. در عوض، با همکاری مشترک، می تواند به فرصتی برای کشورهای تحت تحریم تبدیل شود.
وی با بیان اینکه برگزاری همایش هایی مانند کنفرانس تجاری ایران و بلاروس تاثیر بسزایی در شناخت ظرفیت های تجاری دو کشور از سوی تجار دو طرف دارد، ادامه داد: پیشنهاد ایجاد خط هوایی مستقیم بین ایران و بلاروس است. بسیار عالی است و می تواند تجارت دو کشور را با کاهش هزینه های حمل و نقل افزایش دهد
میاتلیکوف با اشاره به مذاکرات کلیدی در زمینه لجستیک و صنعت بندری ایران گفت: پیشنهاد ما برگزاری کنفرانسی زیر نظر اتاق بازرگانی است که در آن مسئولان مربوطه اطلاعات لازم را با بازرگانان بلاروس و ذینفعان بندری به اشتراک بگذارند. و مسیرهای مواصلاتی شمال و جنوب کشور.» ما آمادگی داریم در صورت همراهی طرف ایرانی همایشی مشابه با همین موضوع در بلاروس برگزار کنیم.
وی همچنین پیشنهاد برگزاری نشست های سه جانبه بین اتاق های ایران، روسیه و بلاروس را داد و ادامه داد: می توانیم سفرهای مشترکی بین سه کشور انجام دهیم. مینسک و روسیه با پرواز 40 دقیقه ای فاصله دارند. بنابراین، هر بار که به روسیه سفر می کنید، می توانید به بلاروس نیز بیایید. ما از همکاری مشترک استقبال می کنیم.
انتهای پیام