نتایج گزارش جدید منتشر شده در حوزه مشاغل امارات عربی متحده و عربستان سعودی حاکی از این است که ۸۰ درصد از کارمندان در منطقه «منا» (MENA)، به دنبال حقوق بالاتر هستند.
به گزارش اخبار ما، بر اساس نتایج گزارش جدید «تایگر ریکریتمنت» (Tiger Recruitment)، حقوق، بهعنوان اولویت اصلی برای جویندگان کار در منطقه «منا» (خاورمیانه و شمال آفریقا)، مطرح شده است و گزارش بررسی حقوق و مزایا «منا» برای سال ۲۰۲۵، دیدگاههایی در مورد انتظارات حقوقی، مزایای شغلی و ترندهای محل کار در این منطقه ارائه میدهد.
این گزارش بر اساس نظرسنجی انجام شده در جولای ۲۰۲۴ با پاسخ بیش از ۲۱۰۰ متخصص صورت گرفت که ۹۳ درصد آنها، در امارات و هفت درصد در عربستان سعودی مستقر بودند.
زهرا کلارک، مدیر و مسوول شرکت تایگر در امور منطقه «منا» گفت: منطقه «منا» همچنان به تثبیت خود بهعنوان مرکزی برای فرصتهای شغلی و گسترش تجارت ادامه میدهد. در طول سال ۲۰۲۴، امارات عربی متحده، در کنار خاورمیانه، سرمایهگذاری قابلتوجهی در چند بخش ثبت کرده و دفتر تایگر ریکریتمنت دبی، فعالیتهای استخدامی زیادی در شرکتهای خانوادگی، صندوقهای تامینی، املاک، خدمات حقوقی، مشاوره و حملونقل مشاهده کرده است. برای سال ۲۰۲۵ نیز نسبت به چشمانداز مثبت کسبوکارها و جویندگان کار که به دنبال فرصتهای جدید در سراسر این منطقه هستند، خوشبین هستیم.
حقوق در اولویت است
بر اساس نتایج این گزارش، در مجموع ۸۰ درصد از پاسخدهندگان، حقوق و دستمزد را بهعنوان مهمترین عامل در جستجوی شغل خود معرفی کردهاند و اولویتهای بعدی آنان، مزایای شغلی (۷۶ درصد) و تعادل بین کار و زندگی (۶۱ درصد) است. در سال میلادی گذشته، ۲۶ درصد از متخصصان برای دریافت حقوق بهتر، شغل خود را تغییر دادند و ۴۴ درصد از پاسخدهندگان در سال ۲۰۲۴، افزایش حقوق داشتند که نسبت به رقم ۳۹ درصد در سال ۲۰۲۳ بهبود یافته است. اکثر افزایش دستمزدها بین ۲.۵ تا پنج درصد ثبت شده است و کارمندانی که پنج تا ۱۰ درصد افزایش حقوق داشتند، ۱۰ درصد کمتر احتمال داشت شغل خود را رها کنند.
تحرک بازار کار
بیش از یک سوم (۳۵ درصد) از افراد متخصص در منطقه «منا»، ترک مشاغل فعلی خود در سال ۲۰۲۵ را برنامهریزی کردهاند که این رقم نسبت به ۳۳ درصد در سال ۲۰۲۴ افزایش یافته است و فقط ۱۳ درصد از پاسخدهندگان تمایلی به تغییر شغل نداشتند. دلایل اصلی تغییر شغل، حقوق، کمبود فرصتهای توسعه مهارت و پیشرفت محدود شغلی اعلام شده است.
کارفرمایان مزایا را مطابق با هزینه زندگی تنظیم کنند
بنابر این گزارش، مزایای گسترده شغلی، اولویت فزایندهای برای جویندگان کار محسوب میشود. در حالی که ۴۷ درصد از متخصصان، از مزایای کنونی شغل خود راضی هستند، ۲۸ درصد ابراز نارضایتی کردند. درخواست اصلی کارمندان این است که کارفرمایان، مزایا را مطابق با هزینه زندگی تنظیم کنند و ۶۴ درصد از پاسخدهندگان نگران چنین موردی هستند. سایر مزایای درخواستی شامل فرصتهای توسعه حرفهای (۴۳ درصد) و بهبود بیمه درمانی (۳۷ درصد) است.
کارفرمایانی که مزایای جذابی ارائه میدهند، ممکن است کارکنان بیشتری را حفظ کنند. در میان پاسخدهندگانی که از مزایای کنونی شغل خود بسیار راضی بودند، ۲۴ درصد اظهار کردند که هیچ برنامهای برای ترک شغل خود ندارند که با میانگین کلی ۱۳ درصد مقایسه میشود.
تعادل کار و زندگی و کار انعطافپذیر
تعادل بین کار و زندگی، عامل کلیدی برای جویندگان کار است و از نظر اهمیت، در رتبه سوم این بررسی قرار دارد. کار ترکیبی همچنان مورد تقاضاست؛ اگرچه ۶۷ درصد از متخصصان اکنون بهطور تمام وقت در محل شغلی خود فعالیت دارند. فقط پنج درصد از پاسخدهندگان بهطور کامل دورکاری ثبت کردند و از بین شاغلانی که در مدل ترکیبی فعال هستند، ۱۲ درصد آنان از روند شغلی کاملا انعطافپذیر پیروی میکنند، در حالی که هفت درصد، سه تا چهار روز در هفته را در محل کار میگذرانند.
بر اساس نتایج این گزارش، چهار روز کاری در هفته برای ۱۶ درصد از کارمندان مورد توجه است، انا در حال حاضر فقط ۲ درصد این گزینه را دارند. به کارفرمایانی که انتظار حضور تمام وقت کارکنان در محل کار را دارند، توصیه میشود حقوق بیشتری ارائه دهند که ۸۴ درصد از متخصصان، موافق چنین دیدگاهی هستند.
روند استخدام بخش خصوصی
استخدام در شرکتهای خانوادگی به ویژه در ابوظبی و عربستان سعودی زیاد است. طرحهای «چشمانداز ۲۰۲۱ امارات عربی متحده» و «چشمانداز ۲۰۳۰ عربستان سعودی»، با افزایش استخدام برای نقشهای مرکز داده در سراسر شورای همکاری خلیج فارس (GCC)، باعث افزایش تقاضا در بخشهای مالی و فناوری شده است.
نشریه عربین بیزنس گزارش کرد، بخش حقوقی، تقاضا برای افزایش حقوق را تجربه میکند و متخصصان حقوقی، حقوق و فرصتهای یادگیری را بهعنوان دلایل اصلی تغییر شغل در اولویت قرار میدهند و در بخش مالی، کارکنان به دلیل کمبود فرصتهای توسعه مهارت، بیشتر به دنبال نقشهای جدید هستند.
پذیرش هوش مصنوعی در محل کار
استفاده از هوش مصنوعی در میان متخصصان «منا» در حال افزایش است؛ نیمی از پاسخدهندگان گزارش کردند که حداقل یک بار در هفته از هوش مصنوعی استفاده میکنند. رایجترین برنامهها شامل تحقیق و گزارش (۴۸ درصد)، وظایف اداری (۳۸ درصد) و ایجاد محتوا (۳۶ درصد) است. در مجموع ۷۰ درصد از متخصصان بر این باورند که هوش مصنوعی بازده کاری آنها را بهبود میبخشد. با این حال، کارفرمایانی که به دنبال جذب و حفظ استعدادها در سال ۲۰۲۵ هستند، باید معیارهای حقوق، مزایا و تعادل کار و زندگی را در نظر بگیرند.
انتهای پیام