در اين روش سازه اي قالب تونلي از نوعي قالب فلزی به شکل تونل جهت قالب بندي يکپارچه ديوار و سقف بتني هرطبقه استفاده مي گردد. بطوري که اسکلت بتني ساختمان فقط شامل ديوار هاي بتني برشي وسقف هاي دال بتني بوده و فاقد هرگونه اعضاي سازه اي معمول نظير تير و ستون است که پس از يک مرحله بتن ريزي (در يک روز) با گذشت 2 روز، با قرار دادن شمع در طبقه مذکور، امکان قالب برداري و انتقال به طبقه بالاتر وجود داشته و اسکلت يک طبقه به طور کامل به دست مي آيد.
سيستم قالب تونلي
شرکت قالب گستر سپنتا در راستای پیشبرد هرچه سریعتر مراحل تولید و مونتاژ قالب تونلی، از یک تیم فنی و مهندسی کارآمد در این زمینه بهره می برد. این شرکت به منظور جلوگیری از تاخیرات به وجود آمده در تولید و تحویل به موقع تونل فرم و قطعات جانبی آن از سوی شرکت های سازنده و همچنین، رفع مشکلات ناشی از واردات و ترخیص آن از گمرک، اقدام به تولید و ساخت تونلی در ایران نموده است که در نوع خود منحصر بفرد می باشد و به عنوان یکی از شرکت های پیشرو در زمینه تولید قالب تونل فرم شناخته می شود.
سيستم قالب تونلي که در سازه ها به کار برده مي شود موجب استفاده بهينه از مساحت مفيد زير بنا مي گردد. همچنين اين سيستم مقاومترين سيستم سازه اي در برابر زلزله مي باشد. به دليل اينکه ديوارهاي بتني برشي و سقفهاي بتني ونيز بتن ريزي بدون وقفه اين دو عضو قائم و افقي يکپارچگي سازه را به وجود مي آورد لذا اين روش ساخت مناسبترين سيستم براي مناطق زلزله خيز مي باشد. از ديگر مزيتهاي اين روش مقاومت ديوارها و سقفهاي بتني در برابر آتش سوزي است.
در سيستم قالب تونلي اجراي ديوارها و سقف در يک مرحله با هم انجام و بر اين اساس سازه به صورت يکپارچه ساخته مي شود. اين سيستم مزاياي زيادي در مقايسه با ديگر روشهاي متداول ساخت دارد از جمله اين که موجب کاهش هزينه و کوتاه نمودن دوره ساخت نسبت به روشهاي متداول مي شود. زمان کمتر در دوران ساخت از به هدر رفتن نيروي کار و درگير بودن سرمايه در دوره زماني طولاني جلوگيري مي نمايد و نهايتاَ باعث کاهش هزينه ها ميشود
قابليت استفاده از قالبها براي چند صد مرتبه نصب و بتن ريزي موجب سرشکن شدن وکاهش سرمايه گذاري و پائين آوردن هزينه هاي ساخت مي گردد. به گونه اي که يک گروه متشکل از 8 يا 9 نفر در يک روز کاري ضمن نصب قالب و بتن ريزي يک واحد آپارتمان ينسبتاَ بزرگ را به سهولت به انجام برسانند.
فرم تونل یک سیستم قالب بندی است که اجازه می دهد تا در یک عملیات بتن ریزی دیوارها و اسلب ها منجر به ساختار سلولی شود. این عمل باعث می شود که سرعت ، کیفیت و دقت را به همراه انعطاف پذیری و کاهش هزینه های ساخت و ساز ترکیب شوند.
این قالب یک ساختار با تحمل بار بالا و کارآمد برای استفاده در کاربردهای متنوع ایجاد می کند. این قالب به ویژه در پروژه های مناسب برای ساخت و سازهای تکراری سلولی مانند بلوک های مسکونی ، هتل ها ، خوابگاه های دانشجویی ، پادگان ها و زندانها مفید است . با استفاده از قالب های تونلی امکان ساخت عناصر افقی و عمودی (کف و دیوارها) با هم استفاده می شود.
ابعاد عادی واحدهای تشکیل دهنده تونل 8 تا 11 متر طول و 2.4 تا 6.8 متر عرض است ، اما می توان تعداد بیشتر را به هم متصل کرد و تونل هایی با طول بیشتر را ایجاد کردقالب ها را در مکان مورد نظر نصب و با استفاده از بست ها محکم کرده و بتن ریخته و محکم می شود. وقتی بتن مقاومت کافی را بدست آورد ، قالب ها پایین آمده و به مکان بعدی منتقل می شوند.
سیستم موسوم به قالب تونل فرم، از شاهکار های مهندسی ساختمان است که با ادغام سقف و دیوار سازه، ساختمانی محکم ساخته می شود. از آن جایی که، اجرای سقف و دیوار به صورت سلولی و همزمان انجام می شود، این قالب بتنی به نام تونلی مرسوم است. سیستم تونل فرم در برابر انرژی های وارده، مانند انرژی لرزه ای ناشی از زلزله ها و یا حتی آتش سوزی، بسیار مقاوم و مستحکم است.
جالب است بدانید، سیستم قالب تونلی با وجود این سطح از استحکام، در مقایسه با ساختمان های بتن آرمه، ابعاد ظریف تر و نازک تری دارد؛ به طوری که، عملیات اجرائی شامل آرماتوربندی، قالب بندی و بتن ریزی دیوارها و سقف های بتن مسلح به صورت همزمان انجام می شود. به طور کلی، خرید قالب تونلی فرم و اجرای آن ، علاوه بر اینکه استحکام سازه را افزایش می دهد، از طرفی، به میزان چشمگیری زمان و هزینه های پروژه کاهش می یابد.