برترینهای کسب و کارعمومی

هوش عاطفی کودک

هر کودکی متفاوت است و برای برخورد با آنها به رویکرد متفاوتی احتیاج است.بیشتر والدین بر روی پس انداز پول برای ساختن آینده ای موفق برای فرزندان خود تمرکز می کنند. آنها هر کاری می کنند تا مطمئن شوند که فرزندشان آینده ای خوش دارد.با این حال، اجرای آموزشی تنها چیزی نیست که برای تضمین موفقیت و شکوفایی اهمیت دارد. شما باید روی ترتیب قدرت عاطفی فرزندتان نیز کار کنید.

راهکارهایی برای افزایش هوش هیجانی کودکان - خبرگزاری مهر | اخبار ایران و جهان | Mehr News Agency

شما باید به کودکان بیاموزید که چگونه احساسات خود را کنترل کنند و چگونه احساسات خود را درک کنند.کلید شاد ماندن تنها پول و مدرک و تحصیلات نیست. آرامش، رضایت و شادی در درون شما وجود دارد.شما باید فواید متعدد هوش هیجانی را بیاموزید و به دنبال راه هایی برای  باشید. بر روی بی سیم اسباب بازی واکی تاکی یک ساعت دیجیتال تعبیه شده و طراحی بدنه آن ارگونومیک بوده و بسیار خوش دست است.

ویژگی های کودکان دارای هوش عاطفی بالا

  • EQ و IQ بالا
  • در ایجاد روابط بهتر عمل میکنند
  • بزرگسالی موفق
  • بهبود سلامت جسمی و روانی

«محققان دریافته اند که حتی بیشتر از ضریب هوشی IQ، هوش عاطفی و توانایی های شما برای کنترل احساسات، موفقیت و شادی شما را در تمام جنبه های زندگی تعیین می کند. از جمله روابط خانوادگی»هنگامی که یک کودک بتواند احساسات خود را بیان کند، می تواند آزادانه و مستقل آنچه را که واقعاً نیاز دارد بیان کند و این اعتماد به نفس او را افزایش می دهد.

آگاهی عاطفی

رفتار والدین اغلب برای کودکان استرس زا است. شما باید از همان ابتدا همه چیز را کنترل کنید. قبل از اینکه بتوانید وضعیت عاطفی کودک خود را درک کنید، ابتدا باید وضعیت احساسی خودتان را درک کنید.شما در عصری زندگی می کنید که مسئولیت های فراوانی در طول روز دارید.

بنابراین در چنین زندگی پر هرج و مرجی، تمایل دارید احساسات خود را سرکوب کنید که باعث می شود نتوانید وضعیت عاطفی فرزندتان را به خوبی درک کنید.بنابراین برای افزایش هوش عاطفی در کودکتان، اول، اجازه دهید احساسات خودتان آزادانه جریان پیدا کند.

هنگامی که موانع عاطفی خود را انجام دادید، باید یاد بگیرید که اگر فرزندتان بد رفتاری نمی کند، به این معنی نیست که او ناراحت نیست.هنگامی که کودک از مرحله کودک نوپا رد می شود، تغییرات خلقی سریعی را تجربه می کند. در این مدت باید با آنها صمیمی تر و مودبانه با آنها برخورد کنید.

یک مربی عاطفی باشید

والدین مهمترین روابطی هستند که کودک از لحظه ای که چشمانش را باز می کند، با آن ها ایجاد میکند. بنابراین شما از موقعیت متفاوت و عالی در زندگی او لذت می برید.هیچ شخص دیگری نمی تواند جای شما را بگیرد یا بهتر از شما فرزند شما را درک کند.

شما باید آنها را راهنمایی کنید که چگونه به احساسات خود احترام بگذارند و چگونه آنها را کنترل کنند. باید به آنها کلماتی یاد بدهید تا وضعیت عاطفی آنها را تعریف کنند.لحظه ای که فرزندتان در حال بررسی احساسات خود است، بهترین زمان برای آموزش به اوست.

از سوی دیگر، نگرانی بیش از حد والدین یکی از خطرناک ترین احساساتی است که میتواند روی شخصیت فرزند شما تاثیر منفی ایجاد کند.کمی سختگیری همراه با عشق فراوان چیزی است که برای یک بچه شاد و با هوش عاطفی لازم است.به یاد داشته باشید که در زمان پرورش و تربیت کودک خودتان، باید به تدریج به آن ها یاد بدهید که بتوانند احساسات خودشان را درک کنند و به درستی آن را بروز دهند. و شانه شما نباید فقط برای گریه کردن باشد!

همدلانه گوش کنید

گوش دادن همدلانه مهمترین کاری است که می توانید برای ایجاد احساس بهتر در فرزندتان انجام دهید.وقتی در آرام کردن او موفق شدید، می‌توانید به آنها بیاموزید که چگونه احساسات خود را منتقل کنند.شما باید واقعاً به تک تک کلمات آنها گوش دهید و حرکات و حالات بدن آنها را مشاهده کنید.

به داستان هایی که تعریف میکنند به خوبی گوش دهید. به تک تک کلمات آن توجه کنید و با حالات چهره تان به آن ها این احساس را منتقل کنید که به خوبی به صحبت هایشان گوش میدهید. هنگامی که کودک بداند که شما او را درک می کنید، به صحبت هایی بعدی شما نیز اعتماد خواهد کرد.

ممکن است در برخی از مسائلی که کودک تعریف میکند، برای شما منطقی نباشد، اما این مشکل می تواند برای آنها بزرگ باشد. بنابراین نشان ندهید که ارزشی ندارد یا فقط یک موضوع کوچک است زیرا ممکن است به احساسات آنها آسیب برساند.

به آنها کمک کنید احساسات خود را بیان کنند

چگونه کودکی با هوش هیجانی تربیت کنیم؟ با کمک به آنها در بیان احساسات خود شروع کنید.خشم، غم، ترس، ناراحتی و ناامیدی، تا به حال فکر کرده اید که چرا فهرست عظیمی از کلمات برای بیان احساسات وجود دارد؟ باید به فرزندان خود بیاموزید که چگونه دقیقاً احساسات خود را بیان کنند تا بتوانید نحوه حل مسئله را به آنها آموزش دهید.

هر احساسی که تجربه می کنید دارای مجموعه ای متمایز از تکنیک ها برای غلبه بر آن است.شما نمی توانید با تماشای یک ویدیوی طنز یا با در آغوش گرفتن خرس عروسکی خود بر افسردگی غلبه کنید. به طور مشابه، هنگامی که کودک شما از احساس خود آگاه شود، تنها او می تواند رویکرد بهتری برای مقابله با آن داشته باشد. برای خرید جلیقه لباس پلیس بچه گانه در تهران با پشتیبانی تماس بگیرید.

با ارائه کلمات به کودکان خود، می توانید احساسات ترسناک، ناراحت کننده و بی شکل آنها را به چیزی قابل کنترل و تعریف تبدیل کنید.وقتی نوزاد خود را در حال اشک می بینید، می توانید از او بپرسید: “عزیزم چرا گریه میکنی؟” با این کار، کلماتی را به او می‌دهید که وضعیت عاطفی او را مشخص می‌کند.

به آنها در حل مشکل کمک کنید

وقتی به کودکان خود توانایی درک احساسات را آموزش دادید، باید یک قدم جلوتر بردارید. باید به آنها بیاموزید که برخی از احساسات قابل قبول و قابل تحمل نیستند.هنگامی که آنها این واقعیت را پذیرفتند، باید به آنها روش های بهتری برای مدیریت احساسات و موقعیت هایشان آموزش دهید.شما نمی توانید آنجا باشید تا کلمات را در دهان آنها یا ایده را در سر آنها بگذارید. بنابراین، شما باید آنها را تشویق کنید تا به دنبال حل مسئله باشند.

برای رزرو وقت مشاوره، همین الان اقدام کنید! کارشناسان ما در مرکز مشاوره نیک داد در اولین فرصت با شمیکی از عمیق ترین نیازهای فرزندان ما این است که احساس کنند شنیده می شوند و والدین با گوش دادن دقیق و ابراز همدردی می توانند به رفع این نیاز کمک کنند.

هوش عاطفی کودکان به عنوان توانایی فرد برای بیان و مدیریت مناسب احساسات و در عین حال احترام به احساسات دیگران تعریف می شود. این مجموعه ای از مهارت هایی است که کودکان می توانند در هر سنی شروع به یادگیری کنند.

کودک در حین رشد، مهارت های متنوع هوش عاطفی در بچه ها را با سرعت های مختلف نیز می آموزد. والدین بعنوان تنها بزرگسالان زندگی کودک، مسئولیت تشویق و توسعه هوش عاطفی کودک را برعهده دارند.  البته این به معنای هوش تحصیلی نیست، اما هوش عاطفی در کودکان نیز از همیت بسزایی برخوردار است.

اهمیت هوش عاطفی کودک

خودتنظیمی عاطفی، بخش بزرگی از هوش عاطفی، توانایی مدیریت تجربه و بیان احساسات است. با تمرین، کودکان ظرفیت خود را برای خودتنظیمی عاطفی بهبود می بخشند. در سن چهار سالگی، اکثر کودکان شروع به استفاده از استراتژی هایی برای حذف محرک های بیرونی مزاحم می کنند. به عبارت دیگر، هنگامی که می‌ترسند چشمان خود را می‌پوشانند و با شنیدن صدای بلند گوش‌های خود را می‌بندند و همه ی این رفتار ها نشانه هایی از هوش عاطفی بچه است.

تا سن 10 سالگی است که کودکان به طور مداوم از استراتژی های پیچیده تری برای خودتنظیمی عاطفی استفاده می کنند. این استراتژی ها را می توان به دو دسته ساده تقسیم کرد: آنهایی که سعی در حل مشکل دارند و آنهایی که سعی در تحمل احساسات دارند.

هنگامی که یک کودک می تواند برای حل مشکلی تغییری ایجاد کند، با شناسایی مشکل و ایجاد برنامه ای برای مقابله با آن، درگیر رویارویی متمرکز بر مشکل می شود. هنگامی که آنها مشکل را غیرقابل حل می دانند، با تلاش برای تحمل و کنترل پریشانی، به مقابله متمرکز بر احساسات می پردازند.همه این استراتژی ها بخشی از هوش عاطفی کودکان هستند. هوش عاطفی کودک شامل آگاهی، درک و توانایی بیان و مدیریت عواطف است.

خودکنترلی عاطفی، که یکی از اجزای هوش عاطفی در کودکان است در پیش‌بینی پیشرفت کودکان اهمیت ویژه‌ای دارد. کودکانی که قادر به مهار تکان های روانی که اغلب از احساسات نشات می گیرند؛ هستند می توانند از حواس‌پرتی اجتناب می‌کنند،  رفتارهای اجتماعی بیشتری داشته باشند و به اهداف خود برسند.

یک مطالعه دقیق و معتبر، کودکان مدرسه‌ای را از نظر خودکنترلی آزمایش کرد و مطالعات بعدی را روی آن کودکان در 30 سالگی انجام داد. این مطالعه نشان داد که خودکنترلی عاطفی موفقیت را بهتر از میزان هوش، وضعیت اجتماعی-اقتصادی و محیط خانواده پیش‌بینی می‌کند. آن کودکانی که خودکنترلی عاطفی بالایی داشتند نیز دارای زندگی سالم‌تری بودند، درآمد بیشتری و سوابق جنایی یا مشکلات اخلاقی کمتری داشتند.

کودکان به طور غریزی به بازی کردن علاقه ی بسیار زیادی دارند. اما زمانی است که کودک تنها است و همبازی ای ندارد اگر فرزندتان در این شرایط به جای بهانه گیری به تنهایی شروع به بازی می کند، می توانید بگویید کودکی با هوش بالا دارید. لباس پلیسی برای کودکان، راحت و جذاب است و باعث می‌شود که آن‌ها با احساس راحتی زیادی که دارند، بیشتر تحرک و فعالیت کنند. این فعالیت بیشتر در سلامتی کودک نقش مهمی دارد.

 

زهرا رضی

زهرا هستم، نویسنده ای که با جسارت به واکاوی مسائل پرداخته و از پرسیدن سوالات سخت نمی‌ترسم. در این سایت، با نگاهی موشکافانه به مسائل اجتماعی و اقتصادی، به دنبال یافتن پاسخ‌های واقعی و ارائه راه حل‌های خلاقانه هستم.
دکمه بازگشت به بالا