زمان برداشت بادام زمینی در مازندران

 

اول از همه خوبه که بدونید بادام زمینی از خانواده حبوبات به حساب میاد مثل عدس و لوبیا و… با این حساب که بادام زمینی سرشار از پروتئین و چربی غیر اشباع(چربی خوب) و آنتی اکسیدانه.

چرا آستانه اشرفیه بهترین بادام زمینی کل کشور رو داره؟

آستانه اشرفیه در استان گیلان و در نزدیکی شهر زیبای لاهیجانه، آستانه به خاطر داشتن رودخانه پر برکت سفیدرود و آبرفت های حاصل از اون، خاک سبک و با کیفیتی داره و داشتن آب و هوای معتدل مدیترانه ای مزید بر علت شده تا کشتگاه چنین بادام خوشمزه ای بشه یعنی مرغوب‌ترین نوع بادام در کشور.

بادام زمینی آستانه از اواخر فروردین و در ریگزارهای مرطوب کاشته میشه و بسته به مرغوبیت زمین و نوع بذر، از هر بوته بین ۳۰۰ تا ۶۰۰ گرم بادام به دست میاد و بعد از اون بادام زمینی دشت مغان از کیفیت خوبی برخورداره.این محصول که ریشه بوته‌ای یک ساله ست، از اوایل اردیبهشت تا نیمه خرداد در آستانه کشت میشه و در اواسط شهریور تا اواخر مهر برداشت میشه.مرغوبیت زمین و بذر دو عامل مهم در به دست اومدن بادام زمینی مرغوبه. زمین‌های آبرفتی و بذرهایی که در آفتاب خشک شده باشن بهترین نوع زمین و بذر محسوب میشه که باعث تولید بیشتر بادام زمینی شده و محصول مرغوبتری از این زمین‌ها به دست میاد.روش کاشت این محصول به صورت دیمی ست و حتما باید تا زمانی که زمین رطوبت داره کاشته بشه و در تمام طول مدت داشت، تنها به دوبار وجین علف هرز نیاز داره.بعد از اینکه بوته بادام گُل داد، گِل اطراف ریشه را بالا‌تر میاره و به اطراف ریشه می ماله تا وقتی بادام‌ها رشد میکنن، از خاک بیرون نزنه.وقتیکه روی برگ‌های بوته بادام زمینی لکه‌های سیاه رنگ ظاهر شد و برگ‌ها شروع به ریزش کردن، بهترین زمان برای برداشت بادام زمینیه.مغز بادام زمینی که ریشه بوته بادامه، در پوسته‌ای که به آن «پیله» میگن قرار گرفته. در زمان برداشت این محصول، مغز بادام زمینی کاملا به پیله چسبیده و به قدری ‌تره که اگر کمی آن را فشار بدید آب موجود در اون خارج میشه و به همین دلیل در مرحله اول فرآوری بادام، اول باید تری اون گرفته بشه که بتوان بادام را به دو صورت بدون پیله و پیله دار برشته کرد.

یه نکته خیلی خیلی مهمی که در مورد رنگ بادام زمینی باید بدونیم اینه که رنگِ بادام زمینی برمیگردِ به نحوه خشک کردن اون: بادام زمینی به دو روش سنتی و صنعتی خشک میشه که در روش اول بادام را در فضای باز و مقابل آفتاب میگذارن تا رطوبت اولیه از بین بره و در روش دوم این کار از طریق دستگاه‌های صنعتی انجام میشه. نوع مرغوب بادام زمینی که بهترین بذر برای کاشت هم هست، به روش سنتی خشک شده و هرچه بیشتر آفتاب خورده باشه، تیره‌تر و خوشمزه‌تر میشه اما نوع صنعتی آن رنگ روشن تری داره و از لحاظ ظاهر بهتر از نوع اوله اما نه تنها خوشمزگی نوع اول رو نداره بلکه بذرهای حاصل از این روش خشک کردن نیز بذرهای نامرغوب و عموماٌ ناباروری هستن.

بادام زمینی محلی تیاور مستقیم از کشاورزان گیلان تامین میشه، با توجه به اینکه آستانه اشرفیه بورس فروش بادام زمینی ایران است، انواع بادام زمینی ایرانی و چینی در این شهر به فروش می رسد، اما بادام زمینی محلی تیاور مستقیم از خانواده اصغر آقا و کلثوم خانم تهیه میشه، حاصل زحمت این بزرگواران می شود یک بادام زمینی محلی تازه و خوش طعم که کره بادام زمینی تیاور هم مستقیما از همین بادام زمینی تهیه می شود.

به دلیل کیفیت بالای این بادام زمینی، صرفا در چند ماه اول فصل یعنی شهریور امکان تهیه آن مستقیم از کشاورز وجود دارد و پس از آن در بازار امکان تامین چنین محصول درجه یکی میسر نیست.

بیشتر بدانید: قیمت نهال بادام

همچنین از محصولات تبدیلی می‌توان به که در موجوده و سوخته اشاره کرد که بسته به نوع زمین بین ۴۰ تا ۵۰ درصزمان کاشت بادام زمینی نیمه اول اردیبهشت و همزمان با احداث خزانه برنج است. و در ماه مهر برداشت می‌شود.

بادام زمینی گیاهی است یکساله دارای ساقه‌ای راست که ارتفاع آن در حدود ۳۰ سانتی‌متر می‌باشد. برگ‌های مرکب از دو زوج برگچه است گل‌های آن به رنگ زرد می‌باشد که پس از تلقیح، دم گل خم شده و به سطح خاک می‌رسد و سپس به تدریج در خاک فرورفته و میوه در داخل خاک تشکیل می‌شود.

دانه‌های بادام‌زمینی به رنگ سفید مایل به زرد بوده و تخم‌مرغی شکل است. مغز بادام زمینی در پوسته‌ای به آن پیله قرار دارد.بادام زمینی نیاز فراوان به آب دارد و به خصوص از هنگام گرده افشانی تا دو هفته قبل از رسیدگی به کمبود رطوبت خاک حساس می‌گردد.

بادام زمینی گیاهی است گرمادوست که به هوای گرم و آفتاب فراوان و یک فصل رشد بدون یخبندان ۲۰۰ روزه محتاج است.
شهرستان آستانه اشرفیه با تولید سالانه ۱۰ هزار تن پیله‌ تر بادام زمینی ۷۰ درصد بادام زمینی کشور را تولید می‌کند.
بادام زمینی به عنوان مهمترین محصول زراعی بعد از برنج در اقتصاد کشاورزان منطقه نقش موثری دارد.

در زمان برداشت این محصول، مغز بادام زمینی کاملا به پیله چسبیده است و به قدری تر است که اگر کمی آن را فشار دهید آب موجود در آن خارج می‌شود، به همین دلیل در مرحله اول فرآوری بادام، ابتدا باید تری آن گرفته شود که بتوان بادام را به دو صورت بدون پیله و پیله‌دار برشته کرد.

بادام زمینی به دو روش سنتی و صنعتی خشک می‌شود، تا قبل از خشک و فرآوری بسیار تلخ است.

در روش سنتی بادام را در فضای باز و مقابل آفتاب می‌گذارند تا رطوبت اولیه خود را از دست بدهد.نوع مرغوب بادام زمینی به روش سنتی خشک شده و هرچه بیشتر آفتاب خورده باشد، تیره‌تر و خوشمزه‌تر است.
در روش صنعتی، این کار از طریق دستگاه‌های صنعتی انجام می‌شود. در این نوع بادام زمینی دارای رنگ روشن‌تری است.
وقتی بادام خشک شد، به دو روش پیله‌دار و بدون پیله نمکی می‌شود.
پیله‌هایی که شکل مناسب‌تری دارند از پیله‌های نامرغوب جدا می‌شوند و در دستگاه بزرگی به نام “گردان” می‌ریزند و با شن فراوان می‌چرخانند. کار “گردان” که جایگزین “پاتیل” شده، این است که با چرخش مداوم، بادام‌ها را برشته کرده و آماده نمکی کردن می‌کند.
وجود شن در دستگاه “گردان” به این دلیل است که بادام‌ها به طور مستقیم با بدنه فلزی و داغ “گردان” در تماس نبوده و به طور غیر مستقیم برشته شوند ، زیرا حرارت مستقیم باعث کنده شدن پوسته بادام‌های بدون پیله شده و شکل ظاهری آن را نامطلوب می‌کند.
برای نمکی کردن بادام‌ها، نمک و آرد را به نسبت سه به یک باهم مخلوط کرده و با وسیله‌ای شبیه جاروهای سنتی این مخلوط را به صورت لایه لایه روی بادام‌های داغ می‌پاشند تا با حرارت موجود در بادام‌ها خشک شده و بادام‌ها نمکی شوند.
بادام زمینی آستانه اشرفیه به دلیل مرغوبیت و کیفیت و درصد بالای روغن موجود در آن از طعم و مزه خوبی برخوردار بوده و به دلیل صادرات به بسیاری از کشورهای اروپایی، محصول مهمی در اقتصاد گیلان به شمار می‌رود.

می‌توانید مرغوب‌ترین بادام زمینی آستانه اشرفیه را از  تهیه کنید.

د بادام زمینی را کره بادام زمینی تشکیل میده و سوخته که نوعی شیرینی محلیه بخش دیگر آن است.

 

دکمه بازگشت به بالا