محصولات۲۰ واحد گلخانه در همدان از بین رفت

محصولات۲۰ واحد گلخانه‌ در همدان از بین رفت

اخبار ما/همدان رئیس انجمن صنعت گلخانه استان همدان با بیان اینکه تعدادی از گلخانه های استان به دلیل تحمیل استفاده از بذر آلوده به ویروس محصولاتشان از بین رفته است گفت: حدود ۲۰ واحد گلخانه در استان به دلیل استفاده از بذر و نشاء آلوده ویروسی شده و تمامی محصولات آنها از بین رفته است.

فرهاد سلطانی منافی یکشنبه ۱۴ اردیبهشت در شانزدهمین نشست کمیسیون کشاورزی اتاق بازرگانی استان بر ضرورت اتخاذ تصمیم و کار در راستای نظارت بر عملکرد واحدهای سورت و بسته بندی و تولیدکنندگان نشاء برای جلوگیری از بروز چنین مشکلاتی تأکید کرد و افزود: به دلیل عدم نظارتی که وجود داشته یک واحد سورت و بسته بندی که مجوز فروش بذر و نهال را نداشته با ورود به این حوزه موجب بروز مشکلات فراوان و خسارات سنگینی برای گلخانه داران استان شده است. 

وی همچنین ضمن تأکید بر لزوم نظارت بر منبع تهیه بذرهای گلخانه ای و کیفیت نشاءها اظهار کرد: می توانیم از طریق پیگیری کمیسیون کشاورزی اتاق بازرگانی و نیز انجمن صنعت گلخانه ها شرایطی برای نظارت دقیق تر و بیشتر برای جلوگیری از عوامل خسارت زا در گلخانه ها و واحدهای سورتینگ استان و نظارت بر کیفیت نشاءهای تولیدشده ایجاد کنیم.

سلطانی منافی با بیان اینکه مدیریت گلخانه در تمام دنیا یکی از مهمترین بخش های کشاورزی است تصریح کرد: باید کشاورزان را برای خرید بذر و نشاء از افرادی که گواهی تایید تولید بذر و نشاء دارند آگاه کرد که با اطلاع از این موضوع اقدام به خرید کنند چرا که در غیر این صورت آسیب و ضرر زیادی متوجه گلخانه داران می شود.

نائب رئیس کمیسیون کشاورزی اتاق بازرگانی استان همدان با اشاره به اینکه خیز جدیدی در استان برای توسعه گلخانه ها آغاز شده است گفت: در حال حاضر ۳۰۰ هکتار گلخانه در استان فعال بوده که هدف گذاری سه تا چهار برابری گلخانه ها در استان را در دستور کار دارد. 

 سلطانی منافی با اشاره به نیاز به سرمایه گذاری جدید در زمینه سورت و بسته بندی و تولید نشاء بیان کرد: نیاز به سرمایه گذاری جدید تنها با تدوین سیاست گذاری برای ترغیب و حمایت سرمایه گذاران امکان پذیر خواهد بود برای همین سخت گیری های بسیار مانع از ورود سرمایه گذاران به این حوزه خواهد شد.

وی گفت: با نظارت دقیق بر فعالیت سرمایه گذاران هم می توان به فعالیت مطلوب آنها و هم تحقق هدف توسعه گلخانه ها رسید.

رئیس کمیسیون کشاورزی اتاق بازرگانی استان همدان هم بر ضرورت نظارت بر عملکرد واحدهای سورتینگ و بسته بندی محصولات گلخانه ای استان تأکید کرد و گفت: در راستای توسعه پایدار گلخانه های استان نظارت دقیق بر عملکرد واحدهای سورتینگ و بسته بندی محصولات گلخانه ای و نیز تولیدکنندگان نشاء سطح استان ضروری است.

علی محمودی اظهار کرد: تولید براساس گواهی اخذ شده باید صورت گیرد چرا که تولید براساس نشاء سالم موجب تولید محصول سالم و همچنین بسته بندی محصول سالم موجب افزایش صادرات محصول گلخانه ای می شود. برای همین نظارت قوی بر این امر بسیار حائز اهمیت است. 

وی با اشاره به نامگذاری شعار سال اظهار کرد: با توجه به نامگذاری سال جاری «سرمایه گذاری برای تولید» کمیسیون کشاورزی اتاق بازرگانی همدان اقداماتی را در راستای شعار سال برای بخش خصوصی و کشاورزی استان در دستور کار قرار داده است. 

محمودی همچنین از خرید توافقی کشمش با اعطای تسهیلات ترجیحی اختصاص بودجه ۲۰۰۰ میلیاردی برای تسهیلات بخش کشاورزی و راه اندازی فاز اول واحد پرتودهی محصولات کشاورزی در ملایر خبر داد. 

محمدی نماینده سازمان جهاد کشاورزی نیز در این نشست از احداث سردخانه در شهرک های گلخانه ای در استان خبر داد و گفت: با توجه به اینکه محصولات کشاورزی گلخانه ای استان در سال های اخیر از استان های دیگر صادر می شد برای همین راه اندازی واحدهای سردخانه در شهرک های گلخانه ای برای نگهداری و سورت و بسته بندی محصولات گلخانه ای در دستور کار قرار گرفت که در این راستا در شهرک گلخانه ای کوریجان سردخانه ای با ظرفیت ۱۰ هزار تُن احداث شده است.

وی افزود: سورت و بسته بندی تکمیل کننده بخش کشاورزی بوده که با کمک و حمایت در راستای شناسنامه دار کردن و برندسازی محصولات گلخانه ای و کشاورزی حفظ و توسعه بازارهای موجود برای صادرات محصولات از اهمیت ویژه ای برخوردار است. 

به گزارش اخبار ما در پایان این نشست مقرر شد جلسه ای کارشناسی درباره اتخاذ تصمیم برای نظارت بر واحدهای تولید نشاء و سورت و بسته بندی محصولات گلخانه ای با انجمن گلخانه داران استان سازمان های ذیربط و واحدهای گلخانه ای برگزار شود.

انتهای پیام

دکمه بازگشت به بالا