القاعده ویدئوی جدیدی را منتشر کرده است که در آن حملات هواپیماهای بدون سرنشین به انصارالله را توصیف کرده و مدعی شده است که “عملیات پراکنده” را در مناطق مختلف استان البیضا انجام داده است. استانی که طی عملیات بزرگ نیروهای صنعا از آن اخراج شد.
به گزارش وب سایت الخبر الیمنی، القاعده با اشاره به وفاداری خود به شورای ریاست جمهوری و دعوت به بسیج نیرو، همچنان از نیروهای خود برای مبارزه با حوثی ها دعوت می کند.
این ویدئو تنها چند روز پس از دیدار میان فرماندهی سلفی و ابوذره المحرمی، یکی از اعضای شورای ریاست جمهوری به ریاست رشاد العلیمی منتشر شد. المحرمی روابط خوب و قوی با القاعده و فرماندار منتخب هادی در البیضا دارد.
بر اساس این گزارش، القاعده اخیراً در استانهای عدن، لحج، ابین، شبوه و حضرموت فعالتر شده و ریاض به دنبال آغاز مرحله جدیدی در یمن بود. تحلیلگران می گویند ائتلاف سعودی در تلاش است تا از القاعده برای ادامه عملیات های ادعایی متوقف شده اش سوء استفاده کند. در چنین شرایطی، سازماندهی مجدد القاعده یکی از کارت های ائتلاف سعودی در مرحله بعدی برای زیر پا گذاشتن قواعد بازی و جلوگیری از ثبات در کشوری است که هشت سال جنگ و محاصره را سپری کرده است.
عبد ربه منصور هادی، رئیس دولت مخلوع و فراری یمن در 7 آوریل، معاون خود علی محسن الاحمر را در حالی که در ریاض بود برکنار کرد و سپس تمام اختیارات را به او و معاونش سپرد. شورای ریاست جمهوری به رشادالعلیمه سپرده شد.
بر اساس این انتقال، شورای ریاست جمهوری مدیریت سیاسی، نظامی و امنیتی کشور را در مرحله انتقالی در مناطق تحت کنترل ائتلاف سعودی برعهده خواهد گرفت و مسئولیت گفتگوهای آتش بس با جنبش انصارالله را بر عهده خواهد داشت. او خواهد داشت.
این شورا به ریاست رشاد محمد العلیمی و با عضویت هفت نفر دیگر تمامی اختیارات منصور هادی و معاونان وی «عبدالله العالیمی»، «عثمان مایلی» و «فرج البهسانی» را در اختیار گرفت.
در همان ابتدای اعلام انتقال قدرت رسمی هادی به شورای ریاست جمهوری، بسیاری از تحلیلگران و ناظران سیاسی اذعان داشتند که ریاض این شورای ریاستی ناهمگون را در یمن تشکیل داد تا تلاش کند به درگیری ها بین جناح های داخلی یمن پایان دهد و به شکست های آن در طول جنگ پایان دهد. . با این حال، برخی در داخل یمن خوشبین بودند که تشکیل این شورا بر وضعیت اقتصادی آنها در یمن تأثیر مثبت خواهد داشت.
اما علیمی در اولین بیانیه رسمی سوگند خود، میلیون ها یمنی را که امیدوار بودند تشکیل شورای ریاست جمهوری بر وضعیت بد اقتصادی آنها تأثیر بگذارد، شوکه و ناامید کرد.
او ماموریت سعودی-آمریکایی خود را فاش کرد و گفت: مسئولیت شورا فراتر از مذاکره با حوثی ها و تضمین امنیت دریایی بین المللی است.
وی به وضعیت اقتصادی و معیشتی حداقل در مناطق تحت کنترل شورای ریاست جمهوری در جنوب و شرق یمن و کاهش ارزش پول ملی یا موضوع ارائه خدمات به مردم یمن اشاره ای نکرد.
به گفته ناظران سیاسی، اظهارات علیمی نشان داد که ماموریت شورای تشکیل شده در عربستان و جایگزینی عبدربه منصور هادی، بیرون کشیدن سعودی ها از باتلاق یمن از طریق مذاکره با صنا بوده است.
تحلیلگران می گویند اظهارات العلیمی درباره حفاظت از ناوبری بین المللی همزمان با اعلام آمریکا مبنی بر افزایش گشت زنی های دریایی و استقرار نیروهای جدید در آب های سرزمینی یمن از دریای سرخ تا اقیانوس هند و عبور از خلیج عدن و دریای مکران است. یافتن پوششی برای استقرار نیروهای چند ملیتی و آمریکایی در مهمترین خطوط کشتیرانی اطراف یمن.
311311