علت و درمان پوسته پوسته شدن صورت
داشتن پوستی سالم، مخصوصا پوست صورت، در زیبایی ظاهری افراد، تاثیر بسیار زیادی دارد و باعث افزایش اعتماد به نفس نیز خواهد شد. پوسته پوسته شدن صورت، یکی از عارضههای رایج پوستی است و ممکن است برای برخی افراد باعث ایجاد استرس و اضطراب موضوعی نگران کننده به شمار آید. پوست صورت، ممکن است بر اثر عواملی مانند تماس مستقیم با نور خورشید (آفتاب سوختگی)، حساسیت های پوستی و … پوسته پوسته شود و میتواند نشانه وجود یک بیماری مانند اختلال در سیستم ایمنی بدن یا… باشد. همچنین عوامل دیگری از قبیل جوش، خارش پوست یا عوامل تحریک کننده دیگر، می توانند باعث پوسته پوسته شدن صورت شود. در ادامه این مقاله از چاپار آنلاین به بررسی علت و درمان پوسته پوسته شدن صورت خواهیم پرداخت.
دلایل پوسته پوسته شدن صورت
معمولا پوست صورت، در معرض عواملی قرار می گیرد که ممکن است این عوامل، باعث تحریک و آسیب رساندن به پوست، شوند. از جمله این عوامل می توان به نور خورشید، سرما، گرما، باد، خشکی و رطوبت بیش از اندازه و … اشاره کرد. اگر تحریک پوست، ادامه پیدا کند، منجر به پوسته پوسته شدن میشود. همچنین همان طور که گفته شد پوسته پوسته شدن میتواند بیانگر وجود یک نوع بیماری باشد که معمولا با خارش همراه است.
آفتاب سوختگی
یکی از دلایل رایجی که باعث پوسته پوسته شدن می شود، آفتاب سوختگی است. زمانی که فرد بدون استفاده از ، در برابر نور خورشید قرار می گیرد، تابش اشعه های UV به پوست صورت، باعث قرمزی پوست، خارش پوست و تحریک پوست شده که در نتیجه سلول های پوست را می کشد و منجر به پوسته پوسته شدن صورت می شود. برای جلوگیری از آفتاب سوختگی، باید از کرم های ضد آفتاب مناسب به همراه شامپو ترزمه قرمز اصل استفاده شود.
درمان موضعی
بعضی از درمان های موضعی مانند ماسک مو کراتین بدون سولفات و بنزوئیل پراکسید که برای کنترل (جوش) و های صورت انجام می شوند، منجر به خشک شدن پوست و در نتیجه پوسته پوسته شدن صورت خواهند شد. برای جلوگیری از این موضوع، بهتر است فردی که از داروهای موضعی برای درمان خود، استفاده می کند با مشورت پزشک خود، مقدار دارو را کم تر کند. همچنین اگر فردی پوست بسیار حساسی دارد به طوری که با درمان موضعی، پوست او دچار پوسته پوسته شدن می شود، بهتر است که زیر نظر پزشک، مصرف دارو را قطع کرده یا از داروی ملایم تری استفاده کند.
مشکلات پوستی
وجود مشکلات پوستی از قبیل اگزما، پسوریازیس، درماتیت سبوره ای و… باعث خارش پوست می شوند که اگر کنترل و درمان نشوند منجر به پوسته پوسته شدن صورت خواهند شد. یکی از توصیه هایی که برای پوست های ملتهب داده می شود، این است که این گونه افراد باید روزانه به مقدار زیادی آب بنوشند و همچنین از مناسب پوست و ، استفاده کنند. به طور کلی بعضی از شرایطی که باعث پوسته پوسته شدن صورت می شوند، در زیر نوشته شده است:
- عفونت از جمله عفونت های قارچی
- آفتاب سوختگی و تحریک پوست
- وجود اختلال در سیستم ایمنی بدن
- واکنشهای آلرژیک
- سرطان و درمانهای مرتبط با آن
- اگزما و پسوریازیس
- بر اثر عوارض جانبی بعضی از داروها
- عفونت استاف
- نوعی التهاب پوستی به نام درماتیت سبوره ای
زمانی که پوست صورت بر اثر عواملی مانند آفتاب سوختگی خفیف یا خشکی پوست، پوسته پوسته می شود، معمولا با استفاده از ها و کرم های مناسب می توان آن را درمان کرد. با استفاده از روش های خانگی نیز می توان به بهبود پوسته پوسته شدن صورت کمک کرد که در ادامه مقاله به توضیح مختصری درباره بعضی از این روش ها خواهیم پرداخت.
استفاده از روغن زیتون برای درمان پوسته پوسته شدن صورت
یکی از راه هایی که برای درمان پوسته پوسته شدن صورت موثر است، استفاده از روغن زیتون می باشد. روغن زیتون به عنوان یک مرطوب کننده طبیعی عالی برای پوست صورت، به حساب می آید. همچنین روغن زیتون حاوی ویتامین E می باشد که برای رفع خشکی پوست بسیار موثر است. مقدار کمی از روغن زیتون را روی انگشتان بریزید و روی قسمتهای مورد نظر صورت با حرکات دایرهای، ماساژ دهید. برای رسیدن به نتیجه مورد نظر، بهتر است که این روش درمانی را روزی سه نوبت انجام دهید.
استفاده از عسل برای درمان پوسته پوسته شدن صورت
یکی دیگر از روش هایی که برای درمان پوسته پوسته شدن صورت انجام می شود، استفاده از عسل می باشد. عسل نیز به عنوان یک مرطوب کننده طبیعی عالی برای پوست به شمار می آید که استفاده از آن باعث رطوبت بخشیدن به پوست و در نتیجه نرمی و لطافت پوست می شود. همچنین عسل حاوی آب، فروکتوز، روغن و آنزیم هایی است که باعث التیام، آرامش پوست و کاهش تورم شده و استفاده از آن در بهبود خشکی پوست، نقش موثری خواهد داشت.
برای استفاده از این روش درمانی، مقداری عسل را روی انگشتان خود ریخته و روی قسمت های مورد نظر پوست صورت قرار داده و به آرامی ماساژ داده و به مدت ده دقیقه صبر کنید تا عسل روی پوست بماند. سپس آن را با آب ولرم آبکشی نمایید. برای رسیدن به نتیجه مطلوب، بهتر است که این روش درمانی را روزانه، یک نوبت انجام دهید.
استفاده از خیار برای درمان پوسته پوسته شدن صورت
یکی دیگر از راه هایی که در درمان پوسته پوسته شدن صورت، بسیار موثر است، استفاده از خیار می باشد. خیار حاوی مقدارزیادی آب است که استفاده از آن باعث رطوبت بخشیدن به پوست می شود. همچنین خیار دارای می باشد که در ترمیم پوست کمک زیادی کرده و در نتیجه استفاده از آن باعث درمان پوسته پوسته شدن خواهد شد. طرز استفاده از این روش درمانی به این صورت است که یک عدد خیار را رنده کرده و آن راروی قسمت های مورد نظر پوست صورت قرار داده و به مدت پانزده الی بیست دقیقه صبر کنید. سپس آن را با آب ولرم آبکشی کنید. برای رسیدن به نتیجه مورد نظر، بهتر است که این روش درمانی را روزانه دو مرتبه انجام دهید.
نکات مهم در ارتباط با درمان پوسته پوسته شدن صورت
- استفاده از پاک کننده های مناسب پوست خشک
- پرهیز از کندن پوسته های پوست صورت
- پرهیز از خاراندن پوست
- تمیز نگه داشتن پوست
- استفاده از کرم های ضد آفتاب مناسب پوست های خشک
- آب گرم باعث خشک شدن و تحریک پوست می شود، بنابراین از استحمام با آب گرم پرهیز کنید.
سخن پایانی
پوست صورت بر اثر عوامل مختلف پوسته پوسته می شود که از رایجترین آنها، آفتاب سوختگی است. پوسته پوسته شدن صورت، یک نوع عارضه پوستی است و برای درمان آن، راه های مختلفی وجود دارد. استفاده از لوسیونها و کرمهای مرطوبکننده مناسب با پوستهای خشک میباشد.
درمان پوسته پوسته شدن، با روشهای خانگی و با استفاده از مواد طبیعی بسیار متداول است و عوارضی برای فرد به بار نمی آورد. در استفاده از روش های خانگی یک اصل وجود دارد و آن هم تداوم در استفاده از این روش ها تا رسیدن به نتیجه مورد نظر است. درمان پوسته پوسته شدن پوست، با استفاده از روش های خانگی، یکی از کم هزینه ترین و ساده ترین روش ها به شمار می آید که باید به موقع انجام شود تا فرد نیازی به انجام سایر روش ها از جمله روش های شیمیایی نداشته باشد، چون ممکن است انجام این روش ها برای فرد، عوارضی را به دنبال داشته باشد.