نشناختن هارد ssd هنگام نصب ویندوز

آموزش ۸ روش حل مشکل بوت نشدن و نشناختن هارد SSD در ویندوز ۱۰ ، و ۸ و ۷

اگر هارد SSD جدیدی برای کامپیوتر یا لپ تاپ 💻 خود خریده‌اید اما نمی‌توانید آن را در هنگام نصب ویندوز ، Disk Management یا File Explorer مشاهده کنید علت عدم شناسایی هارد SSD است. در چنین شرایطی با چند روش می‌توانید مشکل بالا نیامدن هارد SSD را برطرف کنید. در این مطلب به آموزش ۸ روش حل مشکل بوت نشدن و نشناختن هارد SSD در ویندوز ۱۰ ، و ۸ و ۷  و معرفی بهترین مرکز تخصصی تعمیر هارد می‌پردازیم.

آموزش روش مشکل عدم شناسایی هارد SDD در ویندوز

?How to Fix the SSD Not Recognized Error in Windows

اگر با مشکل شناخته نشدن هارد SSD مواجه شده‌اید، با چند راه حل می‌توانید این مورد را برطرف کنید. با توجه به این که برخی از این راه‌حل‌ها مراحل حساسی دارند، باید با دقت آنان را انجام دهید. علاوه بر این، مراحل می‌توانند با توجه به نوع و مدل دستگاه شما کمی متفاوت باشند. در این مطلب روش‌های حل مشکل نشناختن هارد SSD را بررسی می‌کنیم. با ادامه این مطلب همراه ما باشید.

دقت کنید در بسیاری از روش های زیر داده های شما روی هارد SSD از بین خواهد رفت، پس حتما در صورت مهم بودن دیتا روی هارد در سیستمی دیگر از آنها بکاپ بگیرید.

حل مشکل نشناختن هارد SSD در بایوس

برای حل مشکل نشناختن هارد SSD در بایوس، کامپیوتر خود را خاموش کنید. سپس در حین روشن شدن، دکمه F2 یا F11 را پشت سر هم بزنید تا صفحه BIOS نمایان شود. البته این دکمه با توجه به مدل کامپیوتر شما می‌تواند متفاوت باشد. پس بهتر است نوع و مدل کامپیوتر خود را در اینترنت جستجو کنید و دکمه بایوس آن را پیدا کنید.

در این بخش منوی Boot را پیدا کنید. اگر در اینجا توانستید SSD خود را پیدا کنید، روش‌هایی را که در ادامه توضیح می‌دهیم انجام دهید. در غیر این صورت ممکن است مشکل سخت‌افزاری باشد یا نیاز به تایید اس اس دی در SATA controller settings باشد.

SATA controller سخت‌افزاری است که مادر بورد را به هارد درایو متصل می‌کند. اگر BIOS هارد SSD شما را شناسایی نمی‌کند، باید SATA controller mode را تغییر دهید. اطلاعات این بخش نیز با توجه به مدل دستگاه متفاوت است اما این مراحل تقریبا شبیه به هم هستند.

برای انجام این کار، پس از بالا آمدن بایوس به Storage Options > Serial ATA > SATA Configuration یا موارد مشابه بروید. سپس IDE Compatibility Mode را انتخاب کنید. تغییرات را Save کنید و سیستم را ری استارت کنید.

حل مشکل نصب ویندوز روی هارد SSD با ریست کردن بایوس

SSD باید تنها حافظه‌ای باشد که به Motherboard متصل است. همچنین، اس اس دی باید به پورت SATA 0 در مادر بورد متصل باشد. در غیر این صورت باید آن را ریست کنید.

برای حل مشکل عدم شناسایی هارد SSD کامپیوتر خود را ری استارت کنید و در حین روشن شدن دکمه Shift را نگه دارید. صفحه ذ Advanced troubleshooting options باز خواهد شد. به Troubleshoot > Advanced Options بروید و UEFI Firmware Settings را انتخاب کنید.

حال اجازه دهید سیستم ری استارت شود. در این حین، در Startup منوی Setup را خواهید دید. در این بخش به دنبال دکمه Reset یا موارد مشابه آن بگردید. حال در بخش Configuration، Settings، Options یا موارد مشابه، دکمه فعال شدن Default BIOS را بزنید. سپس روی Yes بزنید. سپس از Advanced Settings خارج شوید و سیستم خود را روشن کنید.

اگر شک دارید که هارد کامپیوتر سوخته است یا نه، مطلب بررسی علائم سوختن هارد کامپیوتر و لپ تاپ و نحوه بازیابی اطلاعات هارد اکسترنال آسیب دیده را مطالعه کنید.

مشکل بوت نشدن هارد SSD با فعال کردن Legacy در بایوس

برای مشکل بوت نشدن هارد SSD با فعال کردن Legacy در بایوس، ابتدا کامپیوتر خود را خاموش کنید. سپس در حین روشن شدن، دکمه مخصوص بایوس را با توجه به مدل کامپیوتر خود پشت سر هم بزنیم. سپس وارد سربرگ Boot شوید. گزینه UEFI/BIOS Boot Mode را با زدن Enter انتخاب کنید. نشانگر را روی Legacy boot mode ببرید و Enter را بزنید. حال از BIOS خارج شوید و سیستم خود را روشن کنید.

برای یادگیری نحوه نصب هارد اس اس دی در کامپیوتر، مطلب آموزش کامل تصویری نصب هارد یا حافظه SSD در کامپیوتر و لپ تاپ را مطالعه کنید.

حل مشکل هارد SSD با Disk Management

برای حل مشکل عدم شناسایی هارد SSD روی منوی استارت بزنید. سپس Disk Management را جستجو کنید. روی آن راست کلیک کنید و Run as administrator را بزنید. SSD موردنظر را پیدا کنید و روی آن راست کلیک کنید. Initialize Disk را انتخاب کنید.

در پنجره Initialize Disk روی SSD موردنظر کلیک کنید و تقسیم‌بندی را انجام دهید. Ok را بزنید. پس از انجام این فرایند به پنجره Disk Management برگردید. روی SSD Volume راست کلیک کنید و New Simple Volume را انتخاب کنید. حال مراحل خواسته شده را انجام دهید. پس از آن سیستم خود را ری استارت کنید. حال می‌توانید در File Explorer آن را مشاهده کنید.

شیوه دیگر این است که Win+R را بگیرید و در کارد diskmgmt.msc را وارد کنید. سپس Enter را بزنید. در فهرست اس اس دی درایو خود را پیدا کنید و روی آن کلیک کنید. سپس روی آن راست کلیک کنید و Initialize Disk را انتخاب کنید. بین Bootable (MBR) یا Storage Device (GPT) انتخاب کنید و OK را بزنید. روی اندازه HDD اس اس دی خود راست کلیک کنید و New Simple Volume را انتخاب کنید. فضای موردنیاز را انتخاب کنید. در پنجره Format Partition گزینه NTFS را انتخاب کنید. سپس مراحل خواسته شده را انجام دهید.

حل مشکل شناخته نشدن هارد SSD با به روزرسانی Storage Controller Drivers

برای رفع مشکل نشناختن هارد SSD به این روش، از منوی Start  به Device Manager بروید. سپس Storage controllers را پیدا کنید و روی آن راست کلیک کنید. حال Update driver را انتخاب کنید و روی Search automatically for updated driver software بزنید. صبر کنید تا فراِیند به روزرسانی انجام شود. سپس سیستم خود را ری استارت کنید. پس از روشن شدن کامپیوتر به File Explorer  بروید و هارد اس اس دی را چک کنید.

حل مشکل نخواندن هارد SSD با Windows Memory Diagnostic

برای حل مشکل بالا نیامدن هارد SSD به این شیوه، به منوی استارت بروید و Windows Memory Diagnostic را جستجو کنید. سپس روی راست کلیک کنید و Run as administrator را بزنید. تمامی کارهایی را که داشتید انجام می‌دادید، ذخیره کنید. سپس در پنجره باز شده روی Restart now and check for problems (recommended) بزنید. صبر کنید فرایند تست انجام شود. سپس کامپیوتر روشن خواهد شد. به Disk Management یا File Explorer بروید و SSD را چک کنید.

رفع مشکل بوت نشدن ویندوز روی SSD با Drive Letter

برای رفع مشکل بوت نشدن ویندوز روی SSD با Drive Letter، در منوی استارت Disk Management را جستجو کنید. روی ان راست کلیک کنید و  Run as administrator را بزنید. روی SSD خود راست کلیک کنید و Change Drive Letter and Paths را انتخاب کنید. اگر Drive Letter وجود ندارد، روی Add بزنید و اگر وجود دارد روی Change بزنید. از منوی باز شده، روی Drive Letter جدید بزنید و Ok را انتخاب کنید و تا تغییرات انجام شوند. سپس سیستم را ری استارت کنید.

برای انجام تست سلامت هارد دیسک، مطلب ۱۵ روش تست سرعت و سلامت هارد دیسک لپ تاپ و کامپیوتر را مطالعه کنید.

حل مشکل نخواندن هارد SSD با حذف System Reserved partition

پیش از انجام این کار از تمامی داده‌های خود بکاپ بگیرید. برای حل مشکل نخواندن هارد SSD با حذف System Reserved partition، دکمه Windows Key + X را فشار دهید و Disk Management را انتخاب کنید.

تقسیم‌بندی System Reserved را روی هارد درایو قدیم پیدا کنید. سپس آن را حذف کنید. اگر این روش جواب نداد، باید هارد درایو را فرمت کنید. برای این کار روی هارد درایو راست کلیک کنید و Format را انتخاب کنید. سپس مراحل خواسته شده را انجام دهید.

روش‌های دیگری مانند آپدیت کردن BIOS، نصب دوباره ویندوز ۱۰، امتحان کردن هارد روی سیستم دیگر هم برای حل این مشکل وجود دارند که مراحل حساسی دارند. در نتیجه، بهتر است انجام این روش‌ها را به دست متخصص این زمینه بسپارید.

اگر ویندوز شما هارد اکسترنال را شناسایی نمی کند، برای حل این مشکل مطلب حل مشکل بالا نیامدن و عدم شناسایی هارد اکسترنال در ویندوز ۷، ۸ و ۱۰ را مطالعه کنید.

چگونه دلیل نشناختن هارد SSD توسط سیستم را برطرف کنیم؟

هاردSSD یک درایو جامد است و برخلاف هاردهای قدیمی، هارد SSD دارای حافظه بسیار سریع و قابل اطمینان می باشد. هاردهای SSD برخلاف هاردهای HDD هیچ گونه قسمت مکانیکی و دارای تحرکی ندارد برای همین بسیار سریع و قابل اطمینان می باشد. در این بخش قصد داریم که درباره چگونه دلیل نشناختن هارد SSD  توسط سیستم را برطرف کنیم، صحبت کنیم. همچنین ۶ دلیل مهم این عدم شناسایی را بررسی کرده و راهکارهایش را ارائه کنیم.

آیا دلیل نشناختن هارد SSD این است که درایو در آغاز initialized نکرده است

همان طور که در پارتیشن بندی هاردهای SSD صحبت کردیم، ویندوز برای هر درایو یک نام اختصاص می دهد. به عنوان مثال در درایوی که خود ویندوز در آن نصب شده  نام  C را اختصاص می گیرد. به طور معمول سیستم همیشه خودش یک نام را برای درایوها در نظر می گیرد، ولی این امکان وجود دارد که خود سیستم این کار را انجام ندهد برای همین خودمان باید به صورت دستی یا manual این کار را انجام دهیم.

برای برطرف کردن دلیل نشناختن هاردSSD و شناساندن درایو باید مراحل زیر را  انجام دهیم:

  • با زدن همزمان دکمه های لوگو ویندوز و R یک پنجره که به آن RUN menu می گویند، باز می شود. با نوشتن عبارت msc پنجره Disk Management باز می شود.
  • اگر این قصد را دارید که به عنوان دستگاه دوم می خواهید که درایو SSD را وصل کنید، باید این را بدانید که هارد SSD را با عنوان DISK1 می شناسند.
  • روی DISK1 کلیک راست کنید، سپس گزینه Initialize را انتخاب کنید. سپس پارتیشن مورد نظر را انتخاب کنید و روی Okay کلیک کنید.

    بعد از انجام این مراحل باید یک نام را برای پارتیشن مورد نظرمان انتخاب کنیم. سپس تغییرات را زدن گزینه Change letter and paths  و ok به ثبت برسانید. البته ما در مقاله چگونه هارد SSD را پارتیشن بندی کنیم به صورت مفصل در این مورد توضیح داده ایم.

آیا دلیل نشناختن هاردSSD این است که فایل های سیستمیSSD آغاز به کار نکرده است:

گاهی اوقات این اتفاق رخ می دهد که فایل های سیستمی با ویندوز سازگاری ندارند. به عنوان مثال لینوکس از فایل ext4 استفاده می کند که با ویندوز سازگاری ندارد. برای چنین موارد و موقعیت هایی ویندوز راه حلی دارد و آن این است که باید درایو را به فرمت های NTFS یا FAT32 تبدیل کنیم حالا اگر مشکل این باشد باید در Disk management ، هارد شما با نام RAW شناخته می شود.

خوب است که این نکته را بدانید که فرمت کردن، کلیه اطلاعات شما بر روی دیسک را پاک می کند. بدین منظور ، در ابتدا مانند روش بالا وارد Disk Management شوید. سپس هارد SSD را پیدا کنید، در ابتدا اگر initialize نشده، این کار را انجام دهید، سپس روی پارتیشنی که با نام RAW مشخص شده است رات کلیک کنید و گزینه فرمت را انتخاب کنید. سپس یکی از حالات فرمت را انتخاب کنید. البته پیشنهاد ما انتخاب NTFS می باشد چرا که عملکرد بهتری در محیط ویندوز دارد.

بعد از انجام فرمت، می توانید نام درایو را تغییر دهید.اگر حافظه SSD شما جدید باشد، هنوز پارتیشن بندی نشده است و باید برای این کار راست کلیک کنید و گزینه New را انتخاب کنید.

آیا دلیل نشناختن هارد SSD این است که کابل ها مشکل دارند:

هاردSSD از طریق کابل SATA به مادربرد متصل می شود. اگر مشکلی در کابل ها وجود داشته باشد، درایو شما شناسایی نخواهدشد. اگر در قمت ورودی حافظه، زباله جمع شده باشد اتصال به درستی انجام نمی شود. زیر برخلاف هاردهای قدیمی ، هاردهایSSD دارای هیچ گونه قسمت مکانیکی نیستند و  تکان نمی خورد. بسیاری از کاربران هاردهای SSD را با کابل هایش به راحتی درون کیس رها می کنند. و از این موضوع غافل هستند که این کار سبب بروز مشکلاتی می شود.

آیا دلیل نشناختن هارد SSD عدم نصب درست هارد می باشد:

هردستگاهی برای اینکه کارکرد درستی در سیستم عامل خودد داشته باشد، نیازمند این است که درایوهای مناسبی داشته باشد. ویندوز این کار را به صورت اتوماتیک انجام می دهد. نکته قابل توجه این است که اگر از نسخه قدیمی تر ویندوز استفاده می کنید، احتمالا به هاردSSD خود نیاز خواهید داشت.

در این حالت شما در قسمت  DISK MANAGEMENT حافظه خود را پیدا نخواهید کرد. به همین دلیل و برای دانلود درایور های هارد خود، به سایت سازنده آن مراجعه کنید. همچنین بهتر است درایور های مادربرد که مربوط به اتصال SATA است را نیز دانلود و نصب کنید.

برای آپدیت کردن درایور ها به بخش مدیریت دیسک بروید.

در بخش Disk Drives، روی SSD راست کلیک کنید و سپس بر روی UpdateDrivers کلیک کنید.

سپس بر روی Search automatically for Updated Drivers کلیک کنید و چند دقیقه منظر بمانید تا درایور ها را دانلود و نصب کند.برای این کار به اینترنت مناسب و پر سرعت نیاز خواهید داشت.

آیا دلیل نشناختن هاردSSD غیر فعال شدن هارد در بایوس می باشد:

اگر سیستم شما  چندین پورت ساتا دارد، باید گزینه برای فعال و یا غیر فعال کردن هر یک از آن ها در بخش بایوس وجود داشته باشد. برای اینکه بتوانیم این موضوع را چک کنیم، وارد تنظیمات بایوس مادر برد شوید. برای انجام این کار باید وارد حالت  UEFI شوید؛ بدین منظور به تنظیمات ویندوز بروید و به بخش update and recovery بروید و در تب recovery بر روی گزینه restart now   کلیک کنید.

بعد از restart شدن کامپیوتر، وارد بخش Troubleshoot شوید سپس گزینه UEFI firmware setting را بزنید تا وارد منوی آن شوید. این نکته را باید بدانید که این منو بسته به سازنده مادر برد متفاوت خواهد بود. باید گزینه ای به نام devices یا drives را پیدا کنید.

از لیست درایو ها می توانید هر کدام را فعال یا غیر فعال کنید که این مورد نیز بسته به نوع کمپانی سازنده مادربرد متفاوت است. برای یادگیری رابط کاربری هر بایوس موجود در هر مادربرد، می توانید به دفترچه آن یا وبسایت سازنده مراجعه کنید.

آیا دلیل نشناختن هارد SSD این است که خود هارد مشکل دارد:

اگر تمامی این مراحل که در بالا تویح دادیم را انجام دادید و هنوز هاردSSD شناسایی نشد این امکان وجود دارد که هارد SSD مشکل داشته باشد. برای اطمینان بیشتر بهتر است که هارد خود را روی کامپیوتر دیگری امتحان کنید در صورتی که همچنان هاردSSD شناسایی نمی شد، مشخص می شود که دلیل نشناختن هارد SSD این است که خود هارد خراب می باشد.

خلاصه:

در این مقاله ما بررسی کردیم که چه دلایلی وجود دارد که یک هاردSSD در سیستم شناسایی نشود. و به توضیحی مختصر در مورد آن ها پرداختیم. در مورد نحوه بررسی کردن تا عیب یابی صحبت کردیم و گفتیم که چه بخش هایی را باید بررسی کنیم تا اطمینان پیدا کنیم که هارد SSD به خوبی کار می کند. اگر می خواهید اطلاعات بیشتری در این زمینه کسب کنید، پیشنهاد ما به شما مطالعه مقاله ریکاوری هارد دوربین مداربسته  دیتاریکاوری ایران است.

دکمه بازگشت به بالا