برق رسانی می تواند برق را در شرایط اضطراری، که در آن دسترسی مداوم به برق از شبکه عمومی وجود ندارد یا زمانی که برق از شبکه عمومی با کمبود مواجه است، تامین کند.
یک دیزل ژنراتور به طور کلی از سه بخش اصلی تشکیل شده است: موتور دیزل، ژنراتور الکتریکی و سیستم کنترل. موتور دیزل سوخت را می سوزاند و انرژی حاصل را به ژنراتور منتقل می کند. یک ژنراتور الکتریکی با استفاده از این انرژی، جریان مستقیم را به جریان متناوب تبدیل کرده و الکتریسیته تولید می کند. همچنین سیستم کنترل وظیفه کنترل و مدیریت عملکرد دیزل ژنراتور را بر عهده دارد.
هنگام فروش دیزل ژنراتور ها به طور کلی در اندازه ها و ظرفیت های مختلف موجود هستند. توان دیزل ژنراتور بر حسب کیلووات (KW) یا مگاوات (MW) برق در واحد زمان اندازه گیری می شود. ظرفیت بزرگتر دیزل ژنراتور به این معنی است که می تواند قدرت بیشتری را تامین کند. این دستگاهها از اندازههای کوچکی که میتوانند تنها چند خانه را تامین کنند تا اندازههای بزرگی که قادر به تامین انرژی یک شهر یا کارخانه هستند، متغیر هستند.
مزیت اصلی دیزل ژنراتورها در مقایسه با انواع دیگر ژنراتورها مانند ژنراتورهای بنزینی مصرف سوخت پایین آنهاست. سوخت اصلی مورد استفاده در دیزل ژنراتورها دیزل یا گازوئیل است. این سوخت ها به راحتی در دسترس هستند و می توانند برای مدت طولانی ذخیره شوند.
در شرایط اضطراری، دیزل ژنراتورها می توانند نقش بسیار مهمی ایفا کنند. برای مثال، در مناطقی که به دلیل بلایای طبیعی یا مشکلات فنی دچار قطعی برق مکرر می شوند، می توان از دیزل ژنراتورها به عنوان منبع تغذیه پشتیبان استفاده کرد. همچنین در برخی از صنایع مانند صنایع حمل و نقل و ساختمان از دیزل ژنراتورها به عنوان منبع تغذیه پشتیبان استفاده می شود.
در نهایت دیزل ژنراتورها به دلیل قدرت و کارایی بالا محبوبیت زیادی در بین صنایع و افراد به دست آورده اند. این سیستم ها با تامین برق پایدار و مستقل امکان ادامه کار و جلوگیری از خرابی دستگاه های متصل را فراهم می کنند.