حالا که پاییز فرا رسیده و بازار خیار واقعا داغ است، تصمیم گرفتیم در قسمت آموزش آشپزخانه مجله پرس آف لایف شما را با طرز تهیه ترشی گل کلم مخلوط آشنا کنیم. این کلم ترشی خوشمزه که به آن کلم ترشی مخلوط نیز می گویند، طرفداران زیادی دارد.
برای خرید ترشی گل کلم مخلوط و خرید سبزی ترش واش به سایت torshvash.ir مراجعه نمایید.
طرز تهیه ترشی هفت بیجار یا طرز تهیه ترشی کلم
مواد لازم برای ترشی خانگی (گزینه هفتم)
گل کلم 3 کیلوگرم
بادمجان 1.5 کیلوگرم
خیار 1 کیلوگرم
هویج نیم کیلو
نیم کیلو کرفس
لوبیا سبز نیم کیلو
نیم کیلوگرم سیب زمینی سرخ شده
نیم کیلوگرم سبزیجات ترشی شده
یک پیاز کوچک برای ترشی نیم کیلو
2 تماس بگیرید
به 2 عدد
3 عدد فلفل سیاه
بیبرا کسک یک میکروب 10 عدد
2 عدد میخک آدیو
پیاز 100 گرم
طرز تهیه ترشی گل کلم (ترشی هفت بیجار):
همه مواد را (به جز بادمجان) می شوییم و به اندازه دلخواه برش می دهیم. سایز دلخواه را می گویم چون یکی ترشی های کوچک دوست دارد و دیگری بزرگ.
ترشی گل کلم را ترجیح می دهم درشت باشد، بعد از خرد شدن همه مواد را روی پارچه تمیزی پهن می کنیم تا آب آن کشیده شود و از خشک شدن آن ها مطمئن شویم.
بریم سراغ بادمجان ها و هر طور که دوست داریم برش بزنیم. تابه ای آماده کنید، بادمجان ها را در آن بریزید و شراب بریزید تا بادمجان ها پر از شراب شوند.
گاز را روشن می کنیم و سرکه را می جوشانیم تا بجوشد، بعد از سه الی چهار دقیقه بادمجان ها را از روی حرارت برمی داریم.
به عبارت دیگر لازم نیست بادمجان تا زمان جوشیدن پخته شود و کمی نرم شود کافی است.
بعد از اینکه بادمجان ها کمی خنک شدند، تمام مواد ترشی شده را در یک کاسه بزرگ مخلوط کرده و سرکه را روی مواد بریزید.
در این مرحله نمک، فلفل و زردچوبه را اضافه کنید و دوباره مواد را با هم مخلوط کنید تا همه ادویه ها با هم ترکیب شوند. در مورد گلپر، من از گلپر استفاده می کنم نه پودر.
اگر بوی گلپر را دوست دارید یک قاشق اضافه کنید، اگر نه، نصف قاشق چایخوری گلپر روی مواد بریزید، یک قاشق تخم گشنیز کافی است و عطر خوبی به قیمه می دهد.
حالا شیشه یا ظرفی را که برای ترشی گل کلم در نظر دارید آماده کنید و خیارشورها را داخل آن بریزید. سیر و فلفل را به لبه های لاشه اضافه کنید و در آخر سرکه قرمز (سرکه صنعتی آماده) را اضافه کنید.
کیسه فریزر را روی درب شیشه خیارشور ببندید، سپس درب آن را محکم ببندید تا مطمئن شوید هوا گیر نمی کند.
این دوبله ها را یک روز در هوای آشپزخانه آویزان می کنیم و بعد از یک روز به یخچال یا قسمتی از تراس یا باغچه خانه که خنک است منتقل می کنیم تا ترشی ها سفت شوند.
معمولا بعد از حدود دو هفته می توانید کمی آن را لمس کنید اما زمان مناسب برای ترشی گل کلم حدود یک ماه است.
نکات مهم در تهیه ترشی گل کلم:
من از پوره سیب زمینی برای درست کردن پوره گل کلم استفاده نمی کنم چون آن را دوست ندارم، بنابراین می توانید مواد را کمی تغییر دهید تا مطابق سلیقه شما باشد.
اما برای ریختن لوبیا و کرفس سعی کنید از تازه و به قول معروف جوانی استفاده کنید چون خوشمزه تر می شود.
ترشی سبزی را فراموش نکنید، زیرا یکی از رازهای طعم ترشی گل کلم، طعم ترخون، گشنیز و نعنای تازه در ترشی است.
برخی افراد از یک قاشق نعناع خشک به همراه این سبزی ها در ترشی استفاده می کنند. اما من عاشق این سبزی ترشی هستم.
مهم ترین نکته برای قالب زدن ترشی ها این است که ابتدا مواد ترشی را خشک کنید و سپس ظرف های ترشی را خشک کنید و البته این ظروف را تمیز و بدون چربی نگه دارید. بنابراین در این قسمت نیز دقت کنید.