قیمت نفت در پی انتشار آمارهای ناامیدکننده در چین که به تردیدها نسبت به رشد تقاضا برای سوخت افزود، در معاملات روز جمعه بیش از یک دلار در هر بشکه کاهش یافت و دومین کاهش هفتگی متوالی را به ثبت رساند.
به گزارش اخبار ما، بهای معاملات نفت برنت با یک دلار و ۱۷ سنت معادل ۱.۵ درصد کاهش، در ۷۴ دلار و ۷۹ سنت در هر بشکه بسته شد. بهای معاملات وست تگزاس اینترمدیت آمریکا با یک دلار و ۱۲ سنت معادل ۱.۶ درصد کاهش، در ۷۰ دلار و ۱۷ سنت در هر بشکه بسته شد.
هر دو شاخص روز پنج شنبه پس از انتشار گزارشهایی درباره توافق هستهای قریب الوقوع آمریکا، بیش از سه دلار سقوط کرده بودند اما پس از این که این خبر از سوی هر دو کشور تکذیب شد، بخشی از این کاهش را جبران کردند.
جیووانی استانوو، تحلیلگر موسسه مالی “یو بی اس” در این باره گفت: تحرکات قیمت در معاملات روز پنجشنبه نشان داد که نفت تا چه حد شکننده است. عربستان سعودی با اعلام کاهش تولید داوطلبانه، قیمتها را اندکی افزایش داد و پس از آن صحبت از بازگشت احتمالی نفت ایران، باعث کاهش شدید قیمت شد. سرمایهگذاران خریدار احتمالا تا زمانی که کاهش بیشتر ذخایر نفت بیشتر نمایان شود، در حاشیه بازار میمانند.
قیمت نفت اوایل هفته گذشته پس از آن که عربستان سعودی کاهش تولید به میزان یک میلیون بشکه در روز را علاوه بر کاهش تولید اوپک پلاس اعلام کرد، روند صعودی پیدا کرده بود. با این حال، رشد ذخایر سوخت آمریکا و آمار صادرات ضعیف چین، بر قیمتها تاثیر منفی گذاشت.
راب هاورث، استراتژیست ارشد سرمایه گذاری در بانک “مدیریت دارایی آمریکا” اظهار کرد: همچنان که به فصل رانندگی تابستان در نیمکره شمالی وارد میشویم، تقاضا یک عامل کلیدی در تعیین این موضوع خواهد بود که آیا ذخایر محدود، قیمتها را افزایش میدهد یا تقاضای ضعیف، به کاهش قیمتها منتهی میشود.
قیمتهای درب کارخانه چین در ماه مه، با سریعترین روند در هفت سال گذشته و سریعتر از پیشبینیها، کاهش پیدا کرد زیرا تقاضای کمتر بر فعالیت راکد بخش تولیدی تاثیر گذاشته و بر روند احیای شکننده اقتصادی، سایه افکنده است.
بعضی از تحلیلگران انتظار دارند که اگر فدرال رزرو آمریکا، افزایش نرخ بهره را در نشست بعدی خود در روزهای ۱۳ و ۱۴ ژوئن متوقف کند، قیمت نفت افزایش پیدا خواهد کرد. به گفته این تحلیلگران، تصمیم بانک مرکزی آمریکا میتواند بر حرکت بعدی عربستان سعودی هم تأثیر بگذارد.
بر اساس گزارش رویترز، کریگ ارلام، تحلیلگر شرکت OANDA در این باره گفت: مسئله مهم این است که با وجود تغییرات در تولید، نفت زیر ۸۰ دلار میماند که بدون تردید، باعث ناامیدی سعودیها خواهد شد. آنچه در آینده پیش میآید ممکن است به آمار تورم و تصمیمات نرخ بهره در هفته های آینده بستگی داشته باشد.
انتهای پیام