برترینهای کسب و کارعمومی

آموزش ساخته دستگاه پخت نان

معرفی فر نانوایی (دستگاه نانوایی)؛ مقایسه انواع مختلف آن ها

فر نانوایی که برای پخت نان مورد استفاده قرار می گیرد از مهم ترین و اساسی ترین تجهیزات نانوایی ها می باشد. این دستگاه در انواع مختلف برای استفاده های مختلفی ساخته می شود که هرکدام ویژگی های خاصی دارند. خوانندگان محترم وبلاگ نان سالم تبریز برای آشنایی کامل با انواع این دستگاه با مطالعه مقاله زیر با ما همراه باشید.

فر نانوایی چیست؟

از مهم ترین و چالش برانگیز ترین انتخاب ها هنگام راه اندازی و تاسیس نانوایی یا کارگاه پخت نان، انتخاب دستگاه نانوایی یا فر نانوایی مناسب است. در گذشته انواع دستگاه های نانوایی تنوع چندانی نداشته اند و به طور کلی از کوره های (فر های) چوبی استفاده می کرده اند. با این حال با پیشرفت علم و فناوری، امروزه انواع متنوعی از فر های نانوایی و دستگاه های پخت صنعتی نان طراحی و تولید می شوند. این دستگاه ها برای پخت انواع مختلف نان استفاده می شوند مانند لواش، ماشینی، سنگک و…

وجود فر نانوایی در انواع مختلف، قابلیت پخت آسان انواع نان را ایجاد کرده است اما از سوی دیگر انتخاب کردن بین تجهیزات موجود در بازار را دشوار نموده است.

انواع دستگاه نانوایی

متخصصین صنایع غذایی امروزه انواع خوب و باکیفیتی از فر های نانوایی را تولید و در بازار عرضه کرده اند. هر کدام از این دستگاه های نانوایی برای کاربرد و استفاده ای خاص طراحی و تولید شده اند. لذا لازم است هنگام انتخاب و بررسی انواع مدل های موجود، از نیاز و هدف خود شناخت کافی پیدا کنید و بر این اساس انتخاب نمایید.

به بیان ساده تر، لازم است از این که چه نوع نانی را می خواهید توسط دستگاه نانوایی بپزید، اطمینان حاصل نمایید. رایج ترین و پراستفاده ترین نان ها در ایران نان های فانتزی، لواش و سنگک می باشند. با این حال قابلیت های پخت نان انواع فر نانوایی برای پخت مدل های گسترده تری نیز کاربرد دارند. از انواع صنعتی دستگاه های نانوایی در خط های تولید کاملا اتوماتیک در کارخانه های بزرگ صنعتی استفاده می شود.

به طور کلی برای مقایسه فر های نانوایی می توان گفت که هیچ کدام برتری مطلقی نسبت به دیگری ندارد. بلکه وجه تمایز آن ها را و اینکه کدام یک برای انتخاب مناسب تر است را نیاز و استفاده مورد نظر شما مشخص می کند. هم چنین تنوع انواع مختلف فر های صنعتی و نحوه تقسیم بندی آن ها در موارد زیر می باشد:

  • نوع سوخت مصرفی (گاز، برق یا سایر سوخت ها)
  • روش تهویه و جریان هوا درون فر
  • شکل تنور
  • دارا بودن بعضی متعلقات اضافی

فر نانوایی تونلی

از جالب ترین دستگاه های نانوایی که کار کردن با آن برای پخت نان بسیار ساده است، فر تونلی می باشد. برای پختن نان توسط این دستگاه تنها لازم است دمای فر و سرعت حرکت ریل های آن را تنظیم نمایید. با این کار به آسانی می توانید محیط فر را برای پخت نان آمادده سازید. اساس کار دستگاه نانوایی تونلی به صورت زیر می باشد:

از یک طرف خمیر نان را وارد تونل می کنید. سپس ریل‌های درون دستگاه که از قبل سرعت حرکتشان را تنظیم کرده اید، خمیر نان را به طرف بخش درونی تونل منتقل می کنند. در کلیه طول این مسیر خمیر در معرض حرارت از پیش تنظیم شده قرار داده می شود. لازم به ذکر است در انواع فر های تونلی، دو پارامتر سرعت حرکت ریل ها و دمای فر حتما باید در میزان صحیح تنظیم شوند. در غیر این صورت نان به خوبی پخته نمی شود یا بیش از پخته (سوخته) می شود.

دستگاه نان فانتزی

با توجه به مدل های گوناگونی که نان فانتزی در آن ها پخت می شود، دستگاه های نان فانتزی نیز دارای انواع متنوعی می باشند. از جمله وجه تفاوت هایی که در انواع مختلف این دستگاه ها وجود دارد می توان موارد زیر را نام برد:

    منبع انرژی

    نوع حرارت دهی (مستقیم و غیر مستقیم)

    چگونگی تهویه و جریان هوا درون فر

با این وجود، رایج ترین دستگاه نان فانتزی مورد استفاده، انواع فر طبقه ای می باشد.اساس کار این دستگاه ها به این صورت است که خمیر های نان را به روی طبقه های مختلف فر قرار می دهند و سپس این طبقات را درون فر صنعتی می گذارند.

دستگاه پخت نان دوار یا فر دوار نانوایی

همان گونه که از نامش معلوم است دستگاه دوار نانوایی یا فر دوار نانوایی دارای سیستم چرخشی است که به این طریق به پخت نان کمک می نماید. به احتمال زیاد این دستگاه های دوار نانوایی را تا کنون در نانوایی های نان لواش دیده اید. اساس کار این دستگاه ها به این گونه است که صفحه های ویژه دایره ای شکل به طور دائم در درون این مدل از دستگاه های پخت نان حول محوری ثابت در حال گردش می باشند. اول خمیر نان را درون این فر پخت صنعتی نان قرار می دهید.

سپس توسط این صفحه ها خمیر به قسمت پر حرارت فر دوار نانوایی منتقل می شود. سپس از این قسمت در حال چرخش عبور می کند و دوباره به نقطه آغازین بر می گردد. نان پخته شده را می توانید از همین قسمت از درون دستگاه دوار نانوایی خارج نمایید. هنگام استفاده از این دستگاه نیز مانند انواع دستگاه نانوایی تونلی، قادر خواهید بود سرعت چرخش و میزان دما را تنظیم نمایید. از این رو شرایط پخت نان را می توانید مطابق خواسته خود تنظیم نمایید.

دستگاه تمام اتوماتیک نان فانتزی

پختن نان به روش صنعتی با به کارگیری تجهیزات نانوایی و قنادی مدرن و پیشرفته، به یکی از صنایع با راندمان بالا و پر سود در دنیای امروز ایران تبدیل شده است. دستگاه کاملا اتوماتیک پخت نان فانتزی به دلیل ویژگی های خاصی که در آن طراحی شده است برای پخت نان با کیفیت بالا استفاده وسیعی دارد. از جمله این ویژگی ها می توان موارد زیر را نام برد:

    قابلیت کنترل میزان رطوبت در نان

    جلوگیری از به هدر رفتن انرژی و حرارت

این ویژگی ها نیز با طراحی ویژه ای که برای کابین ها و محفظه داخلی فر نانوایی کاملا اتوماتیک نان فانتزی انجام شده است، امکان پذیر شده اند.

دستگاه نانوایی یا فر نانوایی چه انواعی دارد؟

متخصصین صنایع غذایی امروزه انواع خوب و باکیفیتی از فر های نانوایی را تولید و در بازار عرضه کرده اند. هر کدام از این دستگاه های نانوایی برای کاربرد و استفاده ای خاص طراحی و تولید شده اند.

برای پخت نان چه مدل دستگاه های نانوایی یا فر نانوایی وجود دارد؟

دستگاه های نانوایی دوار، تونلی، نان فانتزی و فر های نانوایی تمام اتوماتیک

برای خرید بهترین فر نانوایی چه چیزی مهم است؟

مهم ترین نکته برای انتخاب دستگاه نانوایی نوع استفاده و کاربردی است که در نظر دارید.

برای خرید انواع فر نانوایی چکار کنم؟

برای خرید انواع این دستگاه به فروشگاه نان سالم تبریز مراجعه کنید.

ساخت دستگاه خانگی پخت نان مسطح با آهنگ پخت قابل برنامه‌ریزی

محققان موسسه پژوهشی علوم و صنایع غذایی موفق به طراحی و ساخت دستگاه خانگی پخت نان مسطح با آهنگ پخت قابل برنامه‌ریزی شدند. دکتر سید مهدی میرزابابایی، مدیر گروه طراحی ماشین آلات صنایع غذایی موسسه پژوهشی علوم و صنایع غذایی در خصوص انجام این طرح گفت: یکی از اقدامات مهم در زنجیره تولید نان سالم در مقیاس خانگی، طراحی دستگاه مناسب برای پخت نان در منزل است و در صورتی که این دستگاه به نحو مناسب طراحی و ساخته شود، بسیاری از مردم برای تأمین نان مصرفی خانوار از آن استفاده خواهند کرد و بخشی از زنجیره نگهداری تا مصرف نان در مسیر خانگی هدایت خواهد شد.

میرزابابایی در خصوص مزایای استفاده از این دستگاه بیان کرد: تولید نان تازه، به اندازه مصرف، با کیفیت و مطابق ذائقه افراد خانواده از جمله مزایای استفاده از این دستگاه به شمار می‌رود که کاهش ضایعات نان را در پی خواهد داشت

وی با بیان اینکه در حال حاضر در تمام روش‌های سنتی و صنعتی نان در دمای ثابت پخت می‌شود، افزود: از آنجا که فرآیند ژلاتینه شدن نشاسته تابع دمای اعمال شده است و لازم است که دما در طی فرآیند پخت قابل تنظیم باشد، یکی از ویژگی‌های دستگاه پخت نان خانگی قابلیت اعمال فرآیند دمایی (تنظیم نمودار دمایی) برای پخت نان از طریق یک اپلیکیشن موبایل است که این ویژگی در دستگاه های کیک‌پز و مشابه آن وجود ندارد.

میرزابابایی گفت: پخت نان در منزل با دستگاه پخت نان خانگی مزیت‌هایی نظیر رعایت دستورالعمل صحیح پخت نان، تهیه نان تازه و به اندازه نیاز در زمان دلخواه و تهیه نان با افزودنی‌های مورد نظر مصرف کننده را به همراه دارد.

بهبود کیفیت و ویژگی‌های تغذیه‌‏ای نان بربری با استفاده از آرد کامل

دکتر سارا ناجی، عضو هیأت علمی گروه پژوهشی نانو فناوری موسسه پژوهشی علوم و صنایع غذایی، ایران را یکی از کشورهای پر مصرف نان در دنیا دانست و گفت: تولید محصولات غذایی با در نظر گرفتن نیازهای سلامت جامعه بسیار حائز اهمیت است. از این رو ضرورت انجام تحقیق “بهبود کیفیت و ویژگی‌های تغذیه‌‏ای نان بربری با استفاده از آرد کامل” بر این اساس است که عمده نان‌های سنتی پرمصرف کشور از آرد سفید، نمک، بهبود دهنده و … تهیه می‌شوند و از آنجا که مصرف زیاد این مواد در دراز مدت منجر به بیماری‌هایی چون بیماری قلبی عروقی، دیابت، سندرم متابولیک و… می‌شود، لزوم غنی‌سازی و لزوم توجه به ارزش‌های تغذیه‌ای در این محصول بیش از پیش اهمیت می یابد.

ناجی با اشاره به اینکه آرد کامل شامل مخلوط جو، گندم و گندم جوانه زده است، گفت: این پژوهش با هدف غنی‌سازی، افزایش ماندگاری، بهبود کیفیت و خصوصیات حسی نان بربری با استفاده از خمیرترش و شرایط تخمیر کنترل‌شده انجام شده است.

مجری طرح پژوهشی «بهینه‌یابی شرایط تخمیر جهت بهبود کیفیت و ویژگی‌های تغذیه‌‏ای نان بربری برپایه آرد کامل» در خصوص مزیت‌های اجرای این طرح افزود: مصرف نان با آرد کامل با توجه به داشتن سبوس بالا، در کاهش ابتلا به سرطان کولون (روده بزرگ) و بیماری‌های قلبی و عروقی نقش دارد که گسترش تولید و مصرف نان با آرد کامل حاصل از غلات مختلف به عنوان غذای سالم، باعث ارتقای سلامت جامعه خواهد شد.

ناجی هچنین با اشاره به جنبه اقتصادی بیات شدن نان، گفت: یکی از راهکارهای ارائه شده جهت کاهش بیاتی نان، استفاده از خمیرترش است که در این پژوهش مورد استفاده قرار گرفت. استفاده از خیمر ترش در نان‌های آرد کامل چند غله باعث به تاخیر انداختن بیاتی به واسطه بهبود حجم و افزایش نرمی بافت نان می‌شود. علاوه براین تخمیر کنترل شده خمیرترش می‌تواند میزان اسید فیتیک نان را به طور مؤثری در نان کاهش دهد.

وی بیان کرد: استفاده از آرد جو برای بهره‌مندی از ویژگی‏‌های منحصربفرد آن چون، جلوگیری از تولید چربی‌‏های زیان‌‏آور در خون، تنظیم فعالیت دستگاه گوارش، تعدیل فشار خون، تحریک انسولین سازی در بدن و کاهش قند خون، جلوگیری از چاقی و… و از سویی دیگر استفاده از گندم جوانه زده نیز باتوجه به ارزش تغذیه‌ای بیشتری که نسبت به گندم معمولی داراست، می‌تواند باعث ارتقای کیفیت نان شود.

بهینه‌سازی بستر پخت نان با استفاده از زیر لایه چدنی، پوشش‌های سرامیکی، فلزی و رسی

دکتر حسین زمانی، عضو هیأت علمی گروه طراحی ماشین آلات صنایع غذایی نیز در خصوص طرح بهینه‌سازی بستر پخت نان، گفت: سطحی که نان روی آن پخت می‌شود، یکی از مواردی است که کیفیت نان را تامین می کند.

زمانی بیان کرد: مواردی از قبیل انتقال ذرات اکسید فلزی به نان از سطوح فولادی پخت نان، چسبیدگی نان به سطوح پخت، انتقال سریع حرارت به صورت تشعشع از سطوح پخت موجب کیفیت نامطلوب نان می‌شود.

مجری طرح پژوهشی بهینه‌سازی بستر پخت نان در موسسه پژوهشی علوم و صنایع غذایی، افزود: بهینه‌سازی بستر پخت با انتخاب مواد مناسب موجب کاهش نفوذ مواد آلاینده به نان می‌شود.

زمانی ادامه داد: انتخاب مواد مناسب به عنوان بستر پخت که در مقابل اکسید شدن مقاوم باشند، موجب پخت کامل و یکنواخت نان و کاهش مصرف کلی انرژی مورد نیاز برای پخت نان می‌شود.

به نقل از وزارت علوم، نان به عنوان غذای اصلی مردم بسیاری از کشورهای جهان روزانه قسمت اعظم انرژی، پروتئین، املاح معدنی و ویتامین‌های گروه B مورد نیاز آنها را تامین می‌کند. در ایران نیز حدود ۶۰ تا ۶۵ درصد پروتئین و کالری و حدود ۳ گرم املاح معدنی و قسمت اعظم نمک طعام مورد نیاز روزانه از خوردن نان تامین می‌شود. روزانه با مصرف ۳۰۰ گرم نان، ۵۰ درصد پروتئین، ۶۰ درصد تیامین و نیاسین، ۴۰ درصد کلسیم و ۸۰ درصد آهن مورد نیاز بدن یک فرد بزرگسال تامین می‌شود. این موضوع جایگاه و اهمیت نان را به عنوان قوت غالب جوامع بشری و نقش غنی بودن آن در بهبود سلامتی افراد نشان می‌دهد.

تحریریه اخبار ما

مشی رسانه‌ای این سایت، تحلیلی - خبری است و اعضای تحریریه این مجموعه می‌کوشند از قالب ظاهری خبرها فراتر رفته و به زوایای پنهان و آشکار حوادث سرک بکشند و با کندوکاو بیشتر، ناگفته‌ها و وجوه نامکشوف وقایع و حوادث را بیابند.
دکمه بازگشت به بالا